Додаткові виплати в Україні до пенсій 2021: кому і скільки доплатять?

У 2021 році пенсіонери, яким виповнилося 75-85 років отримають по 400 грн. А вже у 2022 році на доплату можуть претендувати пенсіонери, які досягли 70-75 років.

Пенсіонерів України хвилює питання по додаткових виплатах до пенсій у 2021 році. Як, коли та кому вони будуть доплачуватиметься? Це важливе питання, тому що звичайний пенсіонер в нашій країні левову частку своєї пенсії витрачає на комунальні послуги та харчування. Це не кажучи про те, що потрібні ще гроші на ліки.

Як сказав Денис Шмигаль, який є прем’єр-міністром України, пенсіонерам в нашій країні призначені додаткові виплати. У 2021 році пенсіонери, яким виповнилося 75-85 років отримають по 400 грн. А вже у 2022 році на доплату можуть претендувати пенсіонери, які досягли 70-75 років.

Кому і скільки доплатять до пенсії?

Денис Шмигаль констатував, що у 2020 році додаткові доплати до пенсії отримали пенсіонери, яким виповнилося 80 років.

Прем’єр-міністр уточнив що у 2022 році буде продовжуватися політика нашої держави за справедливими соціальних виплат. Таким чином з 01.10.2022 року пенсіонери, яким виповнилося 70-75 років щомісяця отримуватимуть виплати у розмірі 300 грн.

Денис Шмигаль сказав, що це стосується тих категорій пенсіонерів, у яких пенсія менше ніж середня заробітна плата у 2020 році.

Як раніше повідомлялося в ЗМІ, в середньому по країні пенсіонери отримують близько 3000 грн. Однак цього катастрофічно їм не вистачає для проживання. Адже потрібно платити за комунальні послуги, лікування і купувати харчові продукти. Тому в нашій країні у 2022 році планується підвищення пенсій в 5 етапів.

Додатково Денис Шмигаль проінформував, що збільшиться розмір стипендій. Так мінімальні виплати в ВУЗах будуть 2000 грн., А підвищені – 2550 грн.

Популярне

Схожі статті

Від колишньої краси не залишилося і сліду: як зараз виглядає співачка Тетяна Овсієнко, яка була зіркою 90-х

Тетяна Овсієнко була зіркою 90-х років, але останнім часом вона дуже рідко виходить у світ. А коли це стається, публіка не впізнає колишню солістку гурту "Міраж".

Лінивий курник із м’ясом, грибами та сиром: з таким пирогом і гаряче не треба! Оригінальна закуска на свято

Рецепт ароматного та ситного пирога, який нікого не залишить байдужим. Ця закуска стане чудовим варіантом як для святкового, так і для повсякденного столу.

Подруга пригостила і я рецептик швидко собі записала: стакан кефіру + 4 картоплини. Смакота на всю родину

Якщо немає ідей, що нового приготувати на сніданок із залишків продуктів, спробуйте цей рецепт картопляних коржиків. Він стає в нагоді, коли немає часу на довге стояння біля плити.