Водійські права можна буде отримати online, – МВС

Чим далі, тим більше функцій переходить в режим "онлайн ".

Завдяки проекту “Держава в смартфоні ” розробила додаток “Дія “, в якому українці можуть за лічені хвилини отримувати послуги і довідки, за якими раніше доводилося довго стояти в черзі. Бюрократія поступово відходить в минуле і в області сервісних центрів – скоро не потрібно буде ходити в офіс сервісного центру. Все можна буде зробити дистанційно, а отримати оригінал прав поштою.

Українці зможуть дистанційно отримати водійські права

Водійське посвідчення онлайн
Водійське посвідчення онлайн

Як повідомляється на сайті МВС, дистанційну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв мають право проводити акредитовані заклади для груп, в яких 10 і менш людина. Перед тим, як внести список групи в єдиний державний реєстр, такі установи зобов’язані повідомити найближчий територіальний сервіс МВС, що навчання буде проходити онлайн.

Нагадаємо, на даний момент в додатку Дія доступні такі документи, як паспорт у вигляді ID-карти, закордонний паспорт, водійське посвідчення, техпаспорт на авто з актуальною страховкою, ідентифікаційний код платника податків.

У перспективі уряд хоче ввести в список доступних послуг ще і можливість розмитнити машину. Зараз онлайн можна замовити сертифікат вакцинації Ковід або записатися на вакцинацію, перевірити наявність штрафів на свій транспортний засіб, і, якщо це потрібно, то оплатити. А для деяких українців в великих містах ще й доступна функція зміни місця реєстрації.

Схожі статті

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.

Жодне свято не обходиться без цього рулету: у м’ясний фарш загортаю оригінальну начинку. Це мега смачно!

М'ясний рулет зі шпинатом – смачна та ситна страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Ця закуска вийде нереально апетитною. Спробуйте!

Дізналася рецепт найкращої закуски для будь-якого застілля. Йдуть як насіння: м’ясні ковбаски “Джерікі”

На застіллях завжди присутні напої, а відповідно і закуски. Чудову закуску можна приготувати і вдома. Сьогодні ми підготували рецепт м'ясних в'ялених ковбасок, які ідеально підходять для цієї ролі.