Рекордні ціни на цибулю: що буде далі на українському ринку – прогноз експерта

Зараз ціна ріпчастої цибулі середньої якості на гурті всередині України складає 7 гривень за 1 кг і це рекорд для цього періоду.

Всіх жителів України цікавить які ціни будуть восени 2021 року на сільськогосподарську продукцію на ринках і в супермаркетах. Особливо за цим уважно стежать малозабезпечені верстви населення і пенсіонери.

Після того як наша країна в цьому році рекордно експортувала ріпчасту цибулю за кордон, може бути така ситуація, що Україні потрібно буде імпортувати цей овоч. Аналітики продовольчого ринку говорять, що імпорт ріпчастої цибулі в Україні може бути вже найближчим часом. Хоча ще прибирають нашу – вітчизняну цибулю на полях.

Ріпчаста цибуля

Зараз ціна ріпчастої цибулі середньої якості на гурті всередині України складає 7 гривень за 1 кг і це рекорд для цього періоду. Якщо порівняти з цим же періодом у 2020 році, то вартість цибулі зросла майже у 2 рази.

Експерти припускають, що це пов’язано з тим, що в нашій країні знизилося виробництво цибулі у 2021 році.

Яка тенденція буде надалі – експерти не беруться прогнозувати. Ціна, також буде залежати від того, скільки на ринок надійде лука від фермерських господарств.

Але гуртовики кажуть, що якщо ціна на ріпчасту цибулю зросте хоча б ще на 10%, то Україна буде імпортувати цибулю.

Для інформації: ціна хліба в нашій країні може піднятися на 5% -25% до кінця 2021 року. Це може статися через низку причин.

Економісти відзначають збільшення вартості сировини, в тому числі – борошна, а також енергоносіїв. Це основні складові при формуванні цін на хлібобулочні вироби.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.