У Чорнобилі з’явилася нутрія: фото із зони відчуження

Після чорнобильської катастрофи і екологічної ситуації в цій зоні, дуже багато тварин там вимерло.

Однак нещодавно в радіаційно-екологічному біосферному заповіднику повідомили, що в зоні відчуження помітили нутрію. Як вона там опинилася?

В цілому, на території України нутрії не живуть. Їх лише завозять в промислових цілях для того, щоб вирощувати, а потім робити хутряні вироби.

У коментарі 24 каналу Чорнобильський заповідник розповів про можливості життя нутрії в наших краях.

“Їй (нутрії, – прим.ред) буде важко пережити зиму, особливо таку холодну, як торішня. Бо тварина не вміє, як бобер, будувати житло і погано орієнтується під льодом. А заповідна територія для всіх тварин, як магніт ” ,

– розповіли журналістам у заповіднику.

Також прес-служба Чорнобильської радіаційної зони опублікувала фотографії звірка, якого помітили у них.

У Чорнобильській зоні з'явилася нутрія
У Чорнобильській зоні з’явилася нутрія

У заповідник припускають – нутрія могла втекти від людей, які тримали в приватному порядку або для розведення.

Проте фахівці не виключають інформацію про те, що в заповідній зоні може існувати невелика популяція цих гризунів. У всякому разі, тепер до них більш ретельно будуть придивлятися.

Відзначимо, що після Чорнобильської катастрофи двадцятого століття величезна зона стала нежитловий. Звідти поїхали як люди, так і тварини. Природа довгі роки відновлювалася, і зараз привертає до себе диких тварин, так як там немає людей.

Незважаючи на те, що вже минуло кілька десятків років з моменту аварії, досі зону навколо Прип’яті все одно не вважають “чистої ” і не дозволяють туди вільний в’їзд.

Популярне

Схожі статті

Подруга пригостила і я рецептик швидко собі записала: стакан кефіру + 4 картоплини. Смакота на всю родину

Якщо немає ідей, що нового приготувати на сніданок із залишків продуктів, спробуйте цей рецепт картопляних коржиків. Він стає в нагоді, коли немає часу на довге стояння біля плити.

“Хлопчик кучерявий” на святковому столі не переводиться: приготувати торт не складно, а смак і вид ідеальні

Торт "Хлопчик кучерявий" – це звичайний сметанник, але з оригінальним оформленням. Частина бісквіта просочується кремом і викладається гіркою. Виходить дуже незвично на вигляд.

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.