Мінімальні пенсії в Україні: як вони зміняться з грудня 2021 року: всі подробиці

У зв'язку з тим, що в Україні підвищується мінімальна зарплата, то з 01.12.2021 року підвищать пенсії. Всіх пенсіонерів цікавить кому і на скільки підвищать пенсії.

Жителів нашої країни, а особливо пенсіонерів, хвилює які будуть тарифи на комунальні послуги в опалювальний сезон. Також їх цікавлять ціна на харчові продукти та ліки.
Дало в тому, що вищевказані виплати складають левову частку в бюджеті пенсіонерів.

Звичайно деяким пенсіонерам допомагають родичі, діти та навіть онуки. Однак таких небагато і звичайному пенсіонеру проблематично зводити щомісяця кінці з кінцями, особливо якщо необхідно купувати дорогі ліки.

У зв’язку з тим, що в Україні підвищується мінімальна зарплата, то з 01.12.2021 року підвищать пенсії. Всіх пенсіонерів цікавить кому і як підвищать пенсії.

Як зростуть пенсії?

Пенсійний фонд України констатує, що з 01.12.2021 року в нашій країні планується підвищення мінімальних пенсій. Так мінімальна пенсія в Україні буде піднята цього на 80 грн. Однак ті пенсіонери, які мають достатній стаж і вік, отримуватимуть більше. Для цієї категорії пенсіонерів сума доплати буде – 200 грн. Таким чином пенсія зросте до 2600 грн.

Але якщо стажу досить у пенсіонера, а не вистачає пенсійного віку, тоді мінімальна пенсія дорівнюватиме прожитковому мінімуму для непрацездатних осіб. Тому чоловікам, у яких стаж – 35 років і жінки, у яких стаж – 30 років, але їм не виповнилося 65 років, мінімальну виплату піднімуть з грудня 2021 року з 1854 грн., До 1934 грн.

Так само для пенсіонерів нашої країни, які досягли 65 річного віку і у них є потрібний стаж, мінімальна пенсія зросте на 200 грн., І становитиме з грудня не 2400 грн., А 2600 гривень. Це дорівнює 40% від мінімальної заробітної плати.

А максимальна пенсія стане вище на 800 грн., І буде дорівнювати з зими – 19340 грн.

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.