Що відомо про хакерську атаку на аптеки в Україні

У мережі "Аптека низьких цін" вже розв'язують проблеми з роботою сайту. Щоб відновити роботу в міських онлайн-аптеках, буде потрібно кілька діб

Нещодавно адміністрацією великої мережі аптек було повідомлено, про те, що робота фірмового сайту була порушена зломом і хакерським втручанням. Ці аптеки працюють як онлайн-аптеки.

Хакерами була заблокована робота інтернет-аптек.
Микола Щербина, який є генеральним директором холдингу аптечної мережі “Аптека низьких цін”, про це розповів на своїй сторінці в соціальній мережі.

Хакерська атака на “АНЦ”

Як констатує Микола Щербина, зламувачи почали вимагати гроші, щоб потім вони відновили доступ до маршрутизаторів.
Суму викупу адміністрація аптек не коментує.

Як стало відомо, кілька хакерів змогли отримати доступ до систем захисту інформації мережі онлайн-аптек. Внаслідок чого, сайти аптек перестали працювати. І тому касові термінали перестали працювати.

Керівництвом компанії було повідомлено, що гроші хакерам платити не будуть, а ними будуть займатися правоохоронні органи. Тому, що якщо хакерам заплатити, то вони, те ж саме зроблять з іншими підприємствами.

У мережі “Аптека низьких цін” вже розв’язують проблеми з роботою сайту. Щоб відновити роботу та отримати доступ до інтернету в міських онлайн-аптеках, буде потрібно кілька діб. Щоб ліквідувати наслідки хакерської атаки, компанія купить нові маршрутизатори та потім налаштують їх.
Микола Щербина перепросив користувачів і відвідувачів інтернет-аптек за завдані незручності.

Він повідомив, що найближчим часом вся мережа онлайн-аптек “Аптека низьких цін” буде працювати у звичайному режимі.

Схожі статті

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.