Ціни на картоплю в Україні знизилися до 5-річного мінімуму: що прогнозують експерти найближчим часом

Після подій в Україні, які сталися 24 лютого 2022 року, багато українців змушені були залишити свої будинки та виїхати в безпечні місця.

Виїжджали цілими сім’ями терміново і брали із собою лише найнеобхідніше, зокрема документи. Люди кидали нажиті місця. У багатьох залишилися в рідних місцях не лише квартири чи будинки, а й присадибні ділянки, сади та городи. Природно нині їх ніхто не обробляє. Логістичні схеми постачання сільгосппродуктів порушено, деякі порти потрапили під окупацію. Звичайно у людей виникає питання, що буде в супермаркетах і на ринках з продуктами, у тому числі з овочами та фруктами.

Як констатують експерти після моніторингу цін, вартість картоплі пішла стрімко вниз. Річ у тому, що є надлишок пропозиції, і тому ціна картоплі нині перебуває на найнижчому рівні за останні 5 років.

Картопля у супермаркеті

Найбільший гуртовий ринок у Шувар у Львові пропонує картопля по 3 гривні за один кілограм. А найдорожчі партії на цьому ринку продавали по 5 гривень за один кілограм. Якщо порівняти з минулим роком, то вартість картоплі була 6,5 гривні за один кілограм, а у 2020 році її вартість сягала і 11,5 гривні за один кілограм.

Як констатують аналітики продовольчого ринку України, така тенденція на зниження ціни картоплі зберігатиметься.

Для інформації: ранній буряк наразі продається по 57-60 гривень за один кілограм, тоді як буряк осіннього врожаю реалізується по 15-17 гривень за один кілограм. Ціна моркви сьогодні становить 16-17 гривень за один кілограм, пізню капусту можна придбати за 16-22 гривні за один кілограм, а ранню капусту за 21-25 гривень за 1 кілограм. Вартість цибулі становить 11-13 гривні за один кілограм, а часнику – 80-100 гривні за 1 кілограм.

Схожі статті

Замість того, щоб пити каву, роблю з неї тортик “Капучино” за 10 хв: гості від повітряного десерту у захваті

Щоб приготувати торт "Капучино", вмикати духовку чи плиту не доведеться. Всього 10 хвилин часу на приготування, і маєте ідеальні солодощі з кавовим ароматом. Тільки встигайте нарізати на порції.

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.