Новий вид пенсій в Україні в 2022 році: якої категорії пенсіонерів і скільки платитимуть – всі подробиці

Після подій, що відбулися в Україні 24 лютого 2022 року, життя українців кардинально змінилося. Багато хто переглянув пріоритети в житті

Частина людей виїхала у безпечні місця на захід України або навіть за кордон. У цьому великому переїзді особливо несприятливо ставилися українські пенсіонери. Адже багатьом пенсіонерам приносили пенсії додому, а тепер змінили місце проживання. До того ж у цей непростий час люди стали витрачати більше грошей на дорогу, продукти та ліки.

Адже це все сильно подорожчало, а пенсія залишилася на тому ж рівні. Звичайно, є пенсіонери, яким допомагають діти або навіть онуки. Проте таких “щасливчиків” невелика кількість. Є, звичайно, варіант покращити своє фінансове становище використовуючи підсобне господарство, сад або город. Але багато пенсіонерів переїхали в безпечне місце в Україні та вони не мають можливості цим займатися. До того ж за станом здоров’я більша частина пенсіонерів уже не можуть працювати на городі або розводити різного роду живність.

Тому звичайні пенсіонери нашої країни цікавляться, коли буде підвищення пенсій, і якщо буде те, на скільки кожна категорія пенсіонерів більше отримуватиме. Хоча в засобах масової інформації можна дізнатися, коли за графіком в Україні індексація або підвищення пенсій у 2022 році, але у зв’язку зі зміною ситуації в країні після 24.02.2022 року, є новини.

Які новини про пенсії в Україні

Ви повинні знати, що Кабінет Міністрів України запроваджує мінімальну пенсію членам сімей військових, які загинули у протистоянні з російською армією. У планах уряду є положення, що кожен із непрацездатних батьків, дружина (чоловік) загиблого (загиблої) за участю у бойових діях на території України отримуватимуть 7 800 гривень, а інші члени сім’ї – 6100 грн.

Також планується запровадити доплату щомісяця близько 2 000 гривень. Буде зроблено перерахунок пенсії, якщо буде втрата годувальника. Ця доплата передбачена для кожного з батьків, дружини, чоловіка та одного з непрацездатних членів сім’ї.

Урядом планується запровадити нарахування та сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за патронатних вихователів, батьків вихователів дитячих будинків сімейного типу, прийомних батьків, які отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства. Це буде зроблено незалежно від того, працюють вони чи ні.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.