Деякі українські біженці не зможуть отримати пенсію: що відповідає із цього приводу Пенсійний фонд України

Пенсіонери у цей непростий час, який зараз в Україні, хвилюються, що буде з їхніми пенсіями. Адже деяким пенсіонерам довелося покинути Україну

Після того як відбулися події в Україні 24 лютого 2022 року, весь світ побачив, що є російською федерацією. Більшість демократичних країн засудили політику Росії щодо України та ввели безпрецедентні санкції, які боляче вдарили по економіці Росії та росіянам.

Більшість жителів України змушена була залишити будинки та квартири та виїхати у безпечні місця на захід країни або навіть за кордон. При переїзді люди брали тільки найнеобхідніше документи. Потім ті пенсіонери, які потрапили за кордон, виявили, що у них закінчився термін дії пенсійної банківської картки. Звичайно повернутися швидко в Україну і поміняти прострочену картку на нову, не всі пенсіонери можуть. Люди мають різні причини, чому вони зараз не можуть цього зробити.

Пенсіонери

Тож вони ставлять природне запитання у тому, що можна зробити у разі? Деякі пенсіонери запитують також: “Чи можна перевести виплати з Пенсійного фонду на картку іншого банку?” При цьому вони вже мають інші карти інших українських банків.

На такі звернення наших пенсіонерів Пенсійний фонд України відповів, що, на жаль, цього зробити не можна. Проте всі українські пенсіонери, які перебувають тимчасово за кордоном, повинні знати, що їхня пенсія нікуди не пропаде. Вона накопичуватиметься на їхньому рахунку. А коли пенсіонер повернеться до України, то зможе переоформити банківську картку та отримати всю накопичену суму.

Популярне

Схожі статті

Від колишньої краси не залишилося і сліду: як зараз виглядає співачка Тетяна Овсієнко, яка була зіркою 90-х

Тетяна Овсієнко була зіркою 90-х років, але останнім часом вона дуже рідко виходить у світ. А коли це стається, публіка не впізнає колишню солістку гурту "Міраж".

Лінивий курник із м’ясом, грибами та сиром: з таким пирогом і гаряче не треба! Оригінальна закуска на свято

Рецепт ароматного та ситного пирога, який нікого не залишить байдужим. Ця закуска стане чудовим варіантом як для святкового, так і для повсякденного столу.

Подруга пригостила і я рецептик швидко собі записала: стакан кефіру + 4 картоплини. Смакота на всю родину

Якщо немає ідей, що нового приготувати на сніданок із залишків продуктів, спробуйте цей рецепт картопляних коржиків. Він стає в нагоді, коли немає часу на довге стояння біля плити.