Переселенці в Україні можуть отримувати фінансову допомогу від держави прямо на вокзалі або поїзді: всі подробиці

Для українських біженців відтепер фінансова допомога надходить не лише згідно з поштовими послугами або в онлайн-режимі. Це знімає багато проблем

Тепер, евакуюючись, українські громадяни матимуть змогу отримати підтримку прямо на вокзалі. Люди, які виїжджають із зон, де проводяться активні бойові дії чи їх території проживання окуповані російськими військовими, мають право отримання фінансової допомоги під час переїзду.
Інформація надійшла від українського державного підприємства “Українська залізниця”. До акції приєднується Укрпошта.

На цей час гроші виплачуються поки що в межах львівського залізничного вокзалу, надалі перелік міст України, де можливо отримати допомогу, буде максимально розширено.
Пасажири, які перебувають у п’яти евакуаційних поїздах у Львові, вже отримали допомогу. Загальна сума складає 340 тисяч гривень.

Як можна оформити отримання допомоги?

Співробітники залізничного вокзалу мають дані щодо всіх евакуйованих пасажирів, інформація передається “Укрпошті”, яка займається організацією виплат для евакуйованих людей.

Які виплати зараз призначаються переселенцям?

Яка сума допомоги?

Це одноразова допомога, яка становить 2000 гривень на особу. Для дітей сума трохи більша – 3000 грн. Якщо у дорослого є інвалідність – йому також надається допомога 3000 грн.
Метою даного проєкту є донесення інформації до тих, хто не може зважитись на евакуацію з Донбасу. Люди повинні знати, що на них чекають у безпечному місці. Програма продовжує раніше розроблену акцію від Офісу президента “Там, де на вас чекають”. З її допомогою є можливість підбору та замовлення поселення як тимчасового варіанту.

Схожі статті

Відміряю всього по 12 ложок і отримую неймовірно смачне та повітряне “диво” до чаю: за 30 хвилин управляюсь

Для приготування смачного десерту не обов'язково розводити велике готування і брати багато інгредієнтів. Сьогодні ми підготували рецепт дуже простого, ніжного і соковитого шоколадного торта з кремом.

Брюс Вілліс собі б такого не дозволив: Потап на підтримку Каменських замість шампуню помив голову молоком

Потап останнім часом не вилазить із зашкварів. Останнім крінжем репера стала звичайна ранкова процедура бриття перед дзеркалом. Та й тут Олексій Потапенко спромігся начудити.

Капуста “Хвилинка”: один в один як квашена. У подруги в гостях взяла рецепт маринованої капусти за добу

Не потрібно витрачати купу часу на приготування квашеної капусти. Розповідаємо, як замаринувати закуску так, аби вона нічим не відрізнялась від такого салату.