Вартість гречки в Україні може серйозно змінитись: що спрогнозував експерт: чи дійде ціна до 100 гривень?

Після вторгнення російських окупантів в Україну в економічній сфері виникають проблеми. Зокрема, катастрофічно підвищуються ціни на пальне та продовольство

Після вторгнення російських окупантів в Україну в економічній сфері виникають проблеми. Зокрема, катастрофічно підвищуються ціни на пальне та продовольство.

Наприклад, прогнози фахівців підтверджують, що вартість гречаної крупи може піднятися дуже.

Про це стало відомо зі слів директора Міжнародної асоціації гречки Сергія Громового. За його незалежними прогнозами, популярна в українських сім’ях крупа стане серйозним дефіцитом, оскільки населення активно скуповує крупу у магазинах після подій в Україні, які сталися 24 лютого 2022 року.

Загальна ситуація з гречкою зараз залишається складною, російський ринок мілини повністю, постачання раніше від них були близько половини всієї гречаної крупи, що надходить в Україну.

Скільки коштуватиме гречка?

Наші українські, власні ресурси обмежені – пояснює Громовий.

Через війну спостерігається істотне підвищення ціни, а окремі регіони, постачання стає проблематичним.

Як може зрости ціна, і чи вона підвищуватиметься? Ситуація поки що залишається незмінною, до нового врожаю (а це не раніше початку вересня), гречка може зникнути з продажу.

Прогнози за ціною невтішні: незабаром гречка коштуватиме близько 100 гривень за кілограм.

Раніше Україна була основним експортером гречки на світовому ринку, конкретніше країна знаходилася на третьому місці з експорту. Але, на жаль, зараз ці позиції втрачені.

Зараз ціни на основні продукти виростають по всьому світу через вторгнення росії в Україну.

ООН зазначає максимальний рівень підвищення цін на продовольство до 12,6%.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.