Соціальні виплати в Україні для переселенців: на що вони можуть розраховувати: всі подробиці

З початку вторгнення Росії на територію України багато українських громадян залишили рідні будинки в пошуках безпечного місця проживання. Яка дотація належить для вимушених переселенців?

Державні виплати на проживання

Міністерство соцполітики, починаючи з березня, проводить виплати для переміщених усередині країни громадян таких сум: люди з інвалідністю та діти отримали 3000 грн., решта – по 2 тисячі грн.
У березні та квітні допомога надавалась усім переселенцям. Починаючи з травня одержують підтримку від держави:
особи, що переміщені з територій України, де проводяться бойові дії, або перебувають у регіоні, тимчасово окупованому;
люди, що залишилися без житла, які подали заяву про відшкодування втрат. У такій ситуації статус переселенця набувають і ті громадяни, які не покидали свій населений пункт.

Переселенці

Допомога від ООН:

дотації у рамках продовольчої програми всесвітньої організації, яка працюватиме 3 місяці. На одну особу покладається 2200 грн. Проєкт тільки починає працювати, тому гроші у його рамках почали виплачуватись поки що у Вінницькій та Рівненській областях;
Для малозабезпечених переселенців, наприклад, громадянам із пенсією нижче 3 тис. грн., виплачуватиметься додаткова сума у розмірі 2200 грн. протягом 3 місяців;
доплата для сімей, які мають дітей та постраждалих внаслідок вторгнення Росії (2200 на 1 чол.). На допомогу можуть розраховувати сім’ї з 3 та більше малолітніми дітьми (за умови, що хоча б одній дитині менш як 2 років). Виплати здійснюються для сімей з 2 дітьми у разі, один із них з інвалідністю.

Допомога від Червоного Хреста:

одноразово 2,5 тис. грн. на 1 чол.;
талони на покупку продуктів у сумі 2200 грн.

Доплата від Міжнародної організації з міграції виплачується у розмірі 2200 грн. на людину, програма працюватиме 3 міс.

Схожі статті

Ідеальне тісто без опари: для піци, пиріжків і булочок: розкриваю секрет, що любить тісто, яке не черствіє

Домашня випічка дуже різноманітна, майже на кожній кухні готують булочки, пиріжки, піцу, пироги. Все це можна приготувати з одного універсального тіста без опари. Рецепт у нашій статті.

Онуки називають їх сандвічами, але я готую “накладанці”: ці бутерброди з фаршем улітають під чисту до крихти

Якщо немає часу не приготування пиріжків, можна обійтися простим рішенням – зробити накладанці. Це такі гарячі бутерброди з м'ясним фаршем. Їх ще можна назвати сандвічами.

Замість того, щоб пити каву, роблю з неї тортик “Капучино” за 10 хв: гості від повітряного десерту у захваті

Щоб приготувати торт "Капучино", вмикати духовку чи плиту не доведеться. Всього 10 хвилин часу на приготування, і маєте ідеальні солодощі з кавовим ароматом. Тільки встигайте нарізати на порції.