Як зміниться вартість свинини в Україні найближчим часом: прогноз експерта: всі подробиці

Попри події, що трапилися в Україні 24 лютого 2022 року, м'ясо в українських магазинах не зникло. У регіонах, де є можливість вирощувати свиней, свинарі не припинили займатися своєю справою.

За три місяці середня ціна на свинину підвищилася незначно.
На думку тваринників, призупинення м’ясного імпорту за останні кілька місяців, а також проблеми логістичного характеру призводять до динаміки збільшення попиту від переробників.

Підвищення цін на окремі види свинячої продукції спостерігається від 7% (на свинячу лопатку, ошийок) до 15% (груднина тепер коштує 118 грн., раніше 103 грн.). Свинячий фарш подорожчав трохи більше – на 22% (від 79 грн. до 97 грн. за 1 кг).
Аналітик асоціації “Український клуб агробізнесу” Максим Гопка вважає, що надалі ціна на м’ясо, у тому числі на свинину, поступово збільшуватиметься.

Як зміниться ціна на свинину?

Експерт пояснює, що причинами є стрибок ціни на енергоресурси, тяжка логістика. У собівартості м’яса близько 60% займають корми, що не вплине на ціну для споживачів м’ясної продукції, оскільки на даний час експорт тваринницьких кормів припинено через заблоковані українські порти. Також Максим Гопка пояснює, що ця ситуація суттєво вплине на тваринницький бізнес у країнах Сходу, оскільки раніше Україна постачала до цих регіонів протеїнові корми для худоби.

У зв’язку з окупацією російськими військами деяких регіонів України сталася зупинка експорту свинини через морські колії. Європейська комісія та країни-члени ЄС оновили правила транспортування м’ясної продукції територією Європейського Союзу. Це дозволяє відкрити інші транзитні шляхи, щоб експортувати продукцію по території Румунії.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.