Пенсіонери в Україні мають знати: у які терміни потрібно встигнути забрати вчасно не отриману пенсію через Укрпошту

Українським громадянам пенсійного віку, які не користуються банківськими картками, а отримують пенсію у відділеннях "Укрпошти", дали роз'яснення щодо термінів отримання грошей.

Маються на увазі люди, які в результаті подій, що відбулися 24 лютого 2022 року, не мають можливості прийти за пенсією до відділення або отримати виплати в листоношу, що приходить додому через те, що залишили свої рідні місця або знаходяться на території України, окупованій російськими загарбниками.

Протягом трьох років гроші українських пенсіонерів зберігатимуться за ними. Таку заяву зробила Ольга Шарунова, котра очолює Луганське головне управління Пенсійного фонду України.
Гроші зберігатимуться, накопичуватимуться, їх можна буде отримати в строки до трьох років.
Щомісяця співробітники “Укрпошти” оформляють списки людей, які з різних причин не мають змоги отримати належну їм пенсію. Кошти сумуються на кожному індивідуальному рахунку, людина зможе прийти за ними в будь-який зручний час протягом пів року.

Кому проіндексують пенсії?
Коли останній термін забрати пенсію?

Не отримана сума за поточний місяць додається до виплати наступного періоду. Це означає, що в строк до шести місяців людина може отримати всю суму, що належить їй за пропущений час.
Якщо пенсіонер не має можливості прийти за пенсією протягом пів року, наступні 6 місяців гроші також доступні в Пенсійному фонді.
Після закінчення 12 місяців виплати здійснюються за іншим механізмом. Насамперед пенсіонер отримає гроші за рік, частину, що залишилася, виплачується протягом декількох місяців одночасно з поточною пенсією.
Якщо протягом трьох років громадянин не забрав пенсію, її списують.

Схожі статті

Цей чарівний кавовий пиріг просто неймовірний: легко і без випічки готую улюблений десерт для своєї сім’ї

Цей чарівний торт вартий зусиль та часу на його приготування, тому що має напрочуд показний вигляд, через що завжди буває перлиною будь-якого десертного частування.

Всього 4 інгредієнти, а так смачно: ніжний салат із банального буряка тепер готую щодня, бо чоловік випрошує

Салат із буряка, яєць та сиру виходить не лише смачним, але й поживним. Він чудово пасуватиме як на кожен день, так і на святковий стіл. Спробуйте!

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!