Прогнозується збільшення вартості продуктів в Україні на 15-20%: що говорить про це експерт

Вже за місяць з гаком встигне новий урожай в Україні, у липні перші овочі будуть готові до реалізації. Для українців цей сезон виявився складним

Після вторгнення російських окупантів 24 лютого 2022 року в Україну в аграріїв виникали проблеми. Але завдяки проведеним заходам, український народ має гарантії у продовольчій безпеці.
Таку інформацію поширив Денис Марчук, заступник голови Всеукраїнської аграрної ради.

Офіційний представник повідомляє, що українські землі, які було можливо обробити та посіяти на них ярі культури, на 75% пройшли обробку і на них посіяно заплановані сільськогосподарські культури.
Через блокування морських портів для багатьох аграріїв перекрито шляхи експорту вирощеної продукції. Наразі вони орієнтуються на можливість реалізації на українському ринку.

Як зміниться ціни на продукти?

Експерт розповідає про ситуацію в аграрному комплексі. У когось посіяні гречка та пшоно, хтось приділяє більшу увагу вирощуванню овочів. На цей час частина аграрних областей України, Херсонська та Миколаївська окуповані російськими військами, тому тут немає можливості забезпечення необхідними с/г культурами.

Наразі фермери центрального та західного регіонів України займаються овочами. Багато аграріїв посіяли сою, раніше вирощували кукурудзу.
Денис Марчук упевнений, що Україна тепер не сировинний придаток, а має можливість після вирощування сировини провадити його перероблювання. Далі готовий продукт везти на ринок і на європейський, у тому числі.

Марчук запевняє, що українці зможуть забезпечити себе продуктами, голоду не буде, проте ціни будуть вищими: від 15 до 20%.

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.