В Україну йдуть заморозки: синоптики попередили, коли і де очікується різке похолодання

Вже у першій половині вересня майже на всій території України будуть заморозки. Осінь цього року буде холодною та дощовою, а перші холоди розпочнуться вже у вересні.

ДСНС України попереджає, що 6-8 вересня в Україні будуть заморозки. Це стосується всіх регіонів, окрім Закарпаття та півдня України. На сході України оголошено другий рівень небезпеки, на поверхні ґрунту заморозки 0-3°. У північній та центральній області України оголошено перший рівень небезпеки: на поверхні ґрунту заморозки 0-5°.

Варто зазначити, що загалом вересень цього року буде холодним та дощовим. Температура повітря вдень триматиметься в рамках 13-18 градусів, а вночі опускатиметься до 6-10 градусів, повідомляє Gismeteo .

Захід України

На Заході України, зокрема, у Львові, дощі очікуються з 9 до 17 вересня. Також дощ буде останніми днями вересня. У першій половині вересня температура повітря триматиметься в межах 17-22 градусів вдень та 7-11 градусів вночі. У другій половині вересня похолодає, температура вдень триматиметься в межах 13-17 градусів, а вночі опускатиметься іноді навіть до 0 градусів.

Погода у Львові на місяць

Північ та центр України

На півночі України, зокрема в Києві, дощі очікуються з 10 по 17 вересня. Дощитиме і наприкінці місяця. Температура повітря коливатиметься в межах 17-20 градусів вдень, а вночі стовпчик термометра падатиме до 8-13 градусів. Сильно похолодає останніми днями вересня. Температура повітря вдень буде 7-8 градусів, а вночі – 2-3 градуси.

Погода у Києві на місяць
Погода у Києві на місяць

Південь України

На Півдні України, зокрема, в Одесі буде набагато тепліше, ніж в інших областях України. Дощі прогнозуються лише на кінець вересня. Температура повітря протягом місяця триматиметься в межах 20-25 градусів вдень та 14-18 вночі.

Погода в Одесі на місяць
Погода в Одесі на місяць

Схід України

На сході України, зокрема у Харкові, затяжні дощі розпочнуться 20 вересня та триватимуть аж до кінця місяця. Температура повітря у першій половині вересня триматиметься в межах 18-20 градусів вдень та 9-13 вночі. У другій половині вересня похолодає: вдень температура повітря становитиме в межах 11-16 градусів, а вночі – 7-10 градусів.

Погода в Харкові на місяць
Погода в Харкові на місяць

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.