Влітку гряде підвищення тарифів на газ, електроенергію. Гарячу воду відключать

Наступний тиждень ознаменується відключенням гарячої води. Найближчим часом ціна на електричну енергію може збільшитися на 33%.

Тариф на газ планується формувати на умовах ринкової економіки. Наступний тиждень ознаменується відключенням гарячої води. Найближчим часом ціна на електричну енергію може збільшитися на 33%.

Відключення гарячої води

У різних містах України буде відключена на 14 днів гаряча вода для того, щоб провести регламентні роботи. Для того, щоб підготуватися до наступного опалювального сезон потрібно провести гідровипробування системи. У столиці хотіли ще раніше провести подібні роботи, але з перенесли через карантину.

Коли був продовжений карантин до 22 травня, було прийнято рішення з 12.05.2020 року в різних районах Києва відключити гарячу воду поетапно. Кабінету Міністрів було запропоновано столичною владою змінити правила регламентних робіт і їх терміни. Це дало б скоротити терміни відключення гарячої води. Кабмін не пішов назустріч цієї пропозиції. Тому гарячу воду відключать на 14 днів.

Заступником голови КМДА було зроблено звернення до жителів столиці. Він вибачився за незручності, які КП “Київтеплоенерго” принесе цим киянам. Однак іншого шляху провести регламентні роботи по мережах централізованої системи теплопостачання в Києві просто немає. Для перевірки можливого слабкого місця в трубопроводах буде подана вода з тиском перевищує на 25% від нормального.

Зміна тарифів на газ

Починаючи з 01.07.2020 року споживачі газу в комунальній сфері будуть оплачувати за газ як і промислові підприємства.

Спецобязательства для “Нафтогазу” були продовжені Кабінетом Міністрів до літа. Протягом дванадцяти місяців газ, який використовується постачальниками тепла і гарячої води буде реалізовуватися за встановленими тарифами. Самі ж українці будуть оплачувати газ виходячи з ринкової ціни.

Влітку, газ традиційно стає дешевше, так як на нього падає попит Однак цього року ситуація може бути зворотною. Але передбачається, що на цей раз ситуація буде не такою. З урахуванням появи ринкових цін і відновлення після закінчення карантину енергетичного ринку ситуація зміниться. З огляду на рекордні запаси блакитного палива, воно може коштувати 4,3 гривні за кубометр, що на 10% -15% вище ніж в даний час.

Ціна за електроенергію може найближчим часом зрости

В даний час населення України оплачує за електричну енергію майже 1,1 гривні за кіловат годину. Існує сітка тарификационная при якій перші 100 кіловат оплачується по 90 копійок, а кожен наступний кіловат вже по 1,68 гривні.

У НКРЕКУ пропонується середній тариф – 1,4 грн. При цьому збільшення складе – тридцять відсотків.

Мирослава Качко, яка є експертом в енергетичній сфері, констатує, що це потрібно було зробити ще 2019 році.

З 01.07.2019 р, вже працюють ринкові ціни. Його запуск спровокував дисбаланс – не була вирішена проблема заборгованостей і населення України повинні були оплачувати за електроенергію за ринковою ціною.

Однак Кабінетом Міністрів було прийнято рішення не піднімати ціни. “За законодавством, промислових підприємств цю різницю між ринковим тарифом і тим, який тариф призначений, повинні компенсувати з держбюджету. Зрозуміло, цього не відбувається. В даний час вартість електричної енергії для населення не відповідає ринковому рівню, і ми повинні плавно йти від перехресного субсидування “, – додала Качко.

Наприклад, сім’ї, які зараз платять за електричну енергію, припустимо, 200 грн щомісяця місяць, згідно з пропозицією НКРЕКУ, після перегляду тарифів повинна буде сплатити 260 грн.

Тим, у кого є субсидія, різниці відшкодує держава.

Всі інші будуть переплачувати.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.