Київ огорнула імла: експерт пояснила, чи небезпечно це (ФОТО)

Сьогодні в столиці України спостерігалося погіршення видимості на дорогах - густий туман і сірий серпанок.

Багато українців також спостерігали це явище в інших регіонах – в центральній і східній частині. Жителі стурбовані – а чи не завдасть це природне явище шкоду їх дихальних шляхах і здоров’ю в цілому? Експерти дали пояснення.

Чи небезпечна ця “димова завіса” над Києвом та іншими містами?

Димка над Києвом
Димка над Києвом

Начальник лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського Ніна Ротач розповіла, що відбувається з повітрям в той час, коли з’являється ось така важка серпанок і “туманні хмари “.

Димка над Києвом
Димка над Києвом

Ніна Ротач стверджує, що, незважаючи на такі навислі хмари, по допустимим нормам повітря в столиці нічим не небезпечний, адже не перевищує показники.

Єдиний показник, який знаходиться в два рази вище норми – це концентрація оксиду вуглецю. Це означає, що повітря забруднене більше, ніж зазвичай. В основному, це відбувається через концентрацію автомобілів і їх газів в великих містах, або після викиду шкідливих оксидів вуглецю якимись заводами.

Димка над Києвом
Димка над Києвом

Але в цілому ситуація залишається контрольована, і для осені, тим більше в дощову пору, це абсолютно нормальне явище.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.