Чи був Ісус в Індії, перш ніж почати своє служіння людям?

Давно існують теорії про те, що Ісус подорожував по Індії в якийсь момент свого життя.

В Біблії не згадується ідея подорожі Ісуса в Індію. Насправді, йдеться про зворотне. Ісус народився у Вифлеємі в Юдеї (Луки 2: 1-20). Його дитинство включало відвідування Єрусалиму (Луки 2: 22-28), після чого Він і його сім’я повернулися додому до Віфлеєму, а потім були відвідані мудрецями (Матвія 2: 1-12). Після візиту мудреців Його батьки втекли з Ним для безпеки в Єгипет (Матвія 2:15). Після смерті Ірода (4 р. До н.е. Е.) Ісус і Його сім’я повернулися до рідного міста Йосипа і Марії, Назарет (Матвія 2: 19-23). У віці дванадцяти років Ісус відвідав Єрусалим і залишався там на три дні довше, ніж Його батьки, перш ніж повернутися в Назарет (Луки 2: 41-51). Відомий як тесля, подібний Своєму земному «батькові» Джозефу, Ісус, ймовірно, жив в Назареті до тих пір, поки Його публічне служіння не почалося близько 30 року нашої ери. Протягом приблизно трьох з половиною років Ісус служив по всьому Ізраїлю до своєї смерті в Єрусалимі, воскреслого на третій день, і з’явився Його учням протягом сорока днів в Ізраїлі до вознесіння на небеса згідно з євангельськими розповідями.

Проте, вже давно існують теорії про те, що Ісус подорожував по Індії в якийсь момент свого життя. Що це за теорії та чи є докази, що підтверджують їх?

 ""

Першим сучасним письменником, який стверджував, що Ісус подорожував до Індії, був Ніколас Нотович в 1894 році. У 1908 році Євангеліє Ісуса Христа, Водолія, вчив, що у віці від 12 до 30 років Ісус подорожував по Індії, Тибету, Персії, Ассирії, Греції та Єгипту. Інші твердження дотримувалися аналогічної схеми, однак жодне з них не грунтується на достовірних історичних дослідженнях, порівнянних за датою з традиційними євангельськими розповідями.

Фактично, багато хто з цих теорій «Ісус в Індії» виникають через змішання Ісуса зі святим Кашміру Іссою Юз Асафом ( «Ісус, син Йосипа»). Коли Нотович встановив цю дражливу зв’язок з Ісусом з Біблії, багато пізніше досліджували це твердження і виявили, що в твердженнях відсутні достатні докази.

 ""

І все ж до сих пір легендарні історії про Ісуса в Індії як і раніше можна знайти в Інтернеті і в інших засобах масової інформації, пропонуючи «альтернативну» теорію щодо «пропущених років» або «втрачених років» Ісуса між його дитинством і часом суспільного служіння.

Будь то щире нерозуміння або навмисне зміна доказів, що стосуються історичних фактів Ісуса, твердження про поїздку Ісуса в Індію не засновані на точних доказах. Замість цього розповіді про Його народження, молодості і служінні в Євангелії відбуваються з життя його ранніх послідовників і існують в декількох документах. Ніяка інша конкуруюча альтернатива, що включає поїздки в Індію, не наблизилася б до такого ж рівня доказів.

Хоча не всі деталі щодо ранніх років Ісуса відомі, ясно, що Він не подорожував до Індії за життя. Замість цього Він жив в основному на землі Ізраїлю, служачи в основному єврейської аудиторії на виконання багатьох месіанських пророцтв.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.