Звертайтеся до Бога зі своїми проблемами. Господь зміцнить і допоможе вам

Якщо ви переживаєте важкі часи, ви можете розсердитися на Бога або на тих, хто викликав ваші проблеми. Бог - наш притулок і сила, постійна допомога в біді.

Якщо ви переживаєте важкі часи, ви можете розсердитися на Бога або на тих, хто викликав ваші проблеми. Або ви можете шкодувати себе, впадати в депресію, сердитися на себе, боятися або задуматися, чи любить вас Бог.

Це все нормальні емоції. Але не зупиняйтеся на досягнутому. Просіть Бога допомогти вам наблизитися до нього і довіритися йому.

Псалом 13 дає нам приклад, який ми можемо слідувати.

У цьому короткому псалмі Давид описує муки, які він відчуває, просить Божої допомоги, проголошує свою віру в Божу любов і потім вихваляє Бога.

Іноді важко наслідувати приклад Давида. Наприклад, якщо член сім’ї вмирає або ви переживаєте особисту кризу, ви можете відчувати глибоку печаль чи горе.

Якщо це станеться, не відчувайте себе винуватим. Бог розуміє. Зрештою, благочестиві люди в Біблії також відчували горе.

 ""

Хоча може знадобитися час, щоб оговтатися від горя, Бог допоможе вам, коли ви звернетеся до нього. Пам’ятайте біблійну обіцянку:

Бог – наш притулок і сила, постійна допомога в біді. (Псалом 46: 1)

Як ви зазвичай реагуєте, коли ви переживаєте важкі часи?

Як би ви хотіли відповісти?

Пам’ятай, що Бог з тобою

Іноді Бог захищає нас від можливих проблем, а іноді він дивним чином позбавляє нас від проблем, з якими ми стикаємося. Але іноді ми повинні переживати важкі часи. Коли ми це робимо, Бог завжди поруч з нами.

Господь є притулком для пригноблених, оплотом у важкі часи. (Псалом 9: 9)

Але ти, о Боже, бачиш біду і горе. Ви вважаєте це, щоб взяти це в руки. Жертва віддає себе вам, ти помічник без батька. (Псалом 10:14)

Будь сильним і мужнім всім, хто сподівається на Господа. (Псалом 31:24)

Тому що ти був моїм притулком. (Псалом 61: 3)

Слава Господу, Богу нашому Спасителю, який щодня несе наше тягар. Селах (Псалом 68:19)

Так що не бійся, бо я з тобою Не турбуйся про те, бо Я твій Бог. Я зміцню тебе і допоможу тобі. Я буду підтримувати тебе Моєю праведної правою рукою. (Ісая 41:10)

Чи зручно вам знати, що Бог з вами, коли ви знаходитесь в центрі проблеми? Чому або чому ні?

Як ви можете нагадати собі, що Бог з вами у важкі часи?

Моліться, щоб пізнати світ Бога

Незалежно від ваших обставин, ви можете випробувати Божий світ. Це тому, що світ Бога походить від ваших відносин з Ісусом, а не від ваших обставин.

 ""

Прочитайте обнадійливі слова Ісуса:

Прийди до мене всім, хто втомився та обтяжений, і я дав тобі мир. (Матвія 11:28)

Світ, я залишаю з тобою, мій світ я тобі даю. Я не даю вам, як світ дає. Не дозволяй своїм серцям турбуватися і не бійся. (Іван 14:27)

Світ, про який говорить Ісус, дуже відрізняється від світу, який ти переживаєш, коли життя йде добре. Це виходить від його Святого Духа і від спогадів про те, що він любить вас і перебуває з вами незалежно від ваших обставин.

Нехай Бог надії сповнить вас всієї радістю і миром, поки ви довіряєте Йому, щоб ви могли переповниться надією силою Святого Духа. (Римлян 15:13)

У чому різниця між світом, який виходить від наших обставин, і світом, який пропонує нам Ісус?

Які кроки ми можемо зробити, щоб випробувати Божий світ, коли ми стикаємося з проблемами?

Проси Бога втрутитися

Моліться за мир Бога, але також моліться, щоб Бог втрутився в ситуацію. Це те, що Давид робив багато раз, коли стикався з ворогами або труднощами.

Молитва Давида

Слухай, Господи, і дай мені відповідь, тому що я бідний. Бережи моє життя, тому що я відданий тобі. Ти мій Бог, спаси слугу твого, який тобі довіряє. Помилуй мене, Господи, бо я закликаю тебе весь день. Принеси радість рабу Твоєму, бо, Господи, Я підіймаю душу мою.

Ти прощаєш добрий, Господи, багатий любов’ю до всіх, хто кличе Тебе. Почуй мою молитву, Господи, слухай мій крик про милосердя. У день моєї біди я звернуся до Тебе, бо Ти мені відповіси. (Псалом 86: 1-7)

Я люблю тебе, Господи, сила моя. Господь – моя скеля, моя фортеця і мій рятівник; Мій Бог – моя скеля, в якій я вкриваюся. Він – мій щит і ріг мого порятунку, моя фортеця. Я закликаю Господа, який гідний похвали, і я врятований від ворогів моїх. Мотузки смерті заплутали мене, потоки руйнування захлиснули мене. Мотузки могили обвилися навколо мене, пастки смерті протистояли мені.

У тяжкому становищі я закликав до Господа. Я звертався до мого Бога про допомогу. Зі свого храму він почув мій голос, мій крик дійшов до нього, в його вуха. (Псалом 18: 1-6)

Чи завжди Бог втручається і «виправляє» наші проблеми?

Якщо Бог не завжди розв’язує наші проблеми, чому ми повинні молитися, коли знаходимося в скрутному становищі?

Моліться за керівництво

 ""

Просіть Бога допомогти вам у вашій ситуації, але також просите мудрості про те, що сказати або зробити.

Прочитайте Псалом 31 як приклад того, як це зробити.

У цій короткій молитві Давид попросив Бога врятувати його, і він також попросив Бога направити його.

Давидів псалом

В тобі, Господи, я знайшов притулок, дозволь мені ніколи не соромитися, визволи мене у своїй праведності.

Поверни своє вухо до мене, йди швидше до мене на допомогу, будь моєю скелею притулку, сильною фортецею, щоб врятувати мене.

Бо ти моя скеля і моя фортеця, заради твого імені веди та направляй мене.

Звільни мене від пастки, яка призначена для мене, тому що Ти мій притулок. (Псалом 31: 1-4)

Чому ми повинні молитися за мудрість? Хіба це не досить добре, щоб просто використовувати здоровий глузд?

Моліться за тих, хто погано поводиться з вами

Одна з найскладніших заповідей, які дав нам Ісус, – любити своїх ворогів і молитися за тих, хто погано з нами звертається.

Це не означає, що ми ніколи не повинні протистояти людям або робити рішучі дії, але це означає, що ми повинні стежити за своїм ставленням і проявляти щиру турботу про всіх, навіть коли ми протистоїмо їм.

Але я кажу вам, хто мене чує: любіть своїх ворогів, робіть добро тим, хто ненавидить вас, благословляйте тих, хто проклинає вас, моліться за тих, хто погано поводиться з вами. (Луки 6: 27-28)

Благослови тих, хто переслідує тебе, благослови та не проклянеш. (Римлян 12:14)

Не будь переможений злом, але перемагай зло добром. (Римлян 12:21)

Коли люди погано поводяться з тобою, тобі хочеться молитися за них? Якщо ні, ви повинні молитися за них в будь-якому випадку?

Хіба це нормально – протистояти будь-кому або робити рішучі дії, або ми повинні тільки молитися за нього? Поясніть.

Думай про ключові місця Біблії

Багато людей вважають, що роздуми про Божу любов допомагають їм пережити найважчі часи. Ось потужний уривок, який може зміцнити вас знанням Божої любові незалежно від того, через що ви проходите:

Хто відділить нас від любові Христової? Чи будуть неприємності, позбавлення, гоніння, голод, нагота, небезпека або меч?

Як написано: “Заради вас ми весь день стикаємося зі смертю; нас вважають вівцями, яких потрібно зарізати”.

Ні, в усьому цьому ми більш ніж переможці через того, хто нас любив. Бо я переконаний, що ні смерть, ні життя, ні ангели, ні демони, ні теперішнє, ні майбутнє, ні будь-які сили, ні висота, ні глибина, ні що-небудь ще в усьому творінні не зможуть відокремити нас від любові Бога, яка в Христі Ісусі, нашому Господі. (Римлян 8: 35-39)

Знайти підтримку від інших послідовників Ісуса

Коли ви переживаєте важкі часи, попросіть одновірців про молитву і раді. (Якщо ви просите ради, обов’язково вибирайте зрілих християн – тих, хто дасть вам благочестивий рада замість того, щоб просто встати на вашу сторону або засмутитися від вашого імені.)

Як залізо точить залізо, так одна людина точить іншого. (Притчі 27:17)

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.