27 вересня 2020 року Воздвиження Хреста Господнього. Що можна і не можна робити в цей день

За переказами, хрест на якому був розп'ятий Ісус володіє життєдайною силою.

Історія

Раніше в цей день був звичай споруджувати хрест, коли велося богослужіння.

Річ у тому, що за переказами, хрест на якому був розп’ятий Ісус володіє життєдайною силою. У той давній час матір імператора Костянтина Олена знайшла в Ізраїлі хрест на якому був розіп’ятий Христос. Як відомо, разом з ним були розп’яті ще двоє людей. Коли Олена знайшла три хрести, то, щоб дізнатися, на якому хресті був розп’ятий Ісус, по черзі до кожного хреста доклали жінку, яка була сильно хвора. На одному з хрестів, коли її приклали спиною – вона відразу одужала. Також хрест мав властивістю воскресіння з мертвих. Це Олена перевірила на небіжчика чоловікові. Після чого мати імператора розділила хрест на дві частини, одну з яких вона забрала з собою в Константинополь. На місці де був знайдений хрест Олена розпорядилася спорудити храм.

З того часу і відзначається цей день.

Він є одним з 12 найголовніших церковних православних свят.

Ікона Воздвиження Хреста має чудодійні властивості. Вона позитивно впливає на здоров’я людини, який помолився перед нею або доторкнувся до неї. Особливо вона сприяє лікуванню жіночих хвороб.

 ""

У цей день забороняється

Наші предки вважали, що у 27 вересня змії готуються до сплячки на зиму. Тому двері будинку повинні бути щільно закриті та найкраще на замок.

В цей день всі плазунів ховаються в нори – змії, вужі та ящірки. Тому не можна ходити в ліс.

Люди в цей день не повинні лаятися і згадувати свої давні чвари з близькими.

Ніхто не починає нову справу в цей день – воно не принесе удачу.

Православними людьми 27 вересня тепер неодмінно дотримується суворий піст.

Телефон не дзвонить на стіл: риба, м’ясо, яйця, а також молочні продукти. Замість вершкового масла і смальцю потрібно використовувати рослинну олію.

Що дозволяється робити в цей день

27 вересня люди заготовляли капусту на зиму. Щоб не померзли від ранніх заморозків овочі їх заздалегідь ховали в льох.

Православні в цей день ходять до храму і проводять його в молитвах. У цей день бажано помолитися і якщо можливо сходити до церкви. Обов’язково свяченою водою потрібно окропити всі в будинку.

 

Схожі статті

Цей чарівний кавовий пиріг просто неймовірний: легко і без випічки готую улюблений десерт для своєї сім’ї

Цей чарівний торт вартий зусиль та часу на його приготування, тому що має напрочуд показний вигляд, через що завжди буває перлиною будь-якого десертного частування.

Всього 4 інгредієнти, а так смачно: ніжний салат із банального буряка тепер готую щодня, бо чоловік випрошує

Салат із буряка, яєць та сиру виходить не лише смачним, але й поживним. Він чудово пасуватиме як на кожен день, так і на святковий стіл. Спробуйте!

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!