Притчі Ісуса: Що означає притча про кукіль? тлумачення притчі

Слуги повинні допомагати Ісусу садити насіння і забезпечувати їх зрілість. В кінці завдання женця - судити, хто є членом Царства Божого, а хто ні.

Є різні притчі, які Ісус проповідував серед людей, в тому числі наближених до себе. Він говорив алегоріями та не завжди люди розуміли про що він говорить і що має на увазі, тому йому доводилося роз’яснювати свої слова. Коли ви будите читати цю притчу, спробуйте зрозуміти її та подумки подивитися на навколишніх людей і на те як ви поступаєте в різних випадках, в тому числі та ворогуючи або засуджуючи навколишніх.

Іноді можливо і ви робили таке, що завдавало шкоди вашим сусідам або родичам. Цього робити не потрібно, він вам на благо не піде. І навпаки, ті хто виявляв, що їм хочуть нашкодити або вже зробили це, потрібно подумати як правильно вчинити. Помсту залиште Богу. Спробуйте подивитися на це з філософської точки зору. Як кажуть великі: “Якщо ви починаєте мстити – то вирийте відразу дві могили, для ворога і для себе “. Хоч як би була солодка помста, вона в кінцевому підсумку з’їсть вашу душу. Відпустіть – Господь розставить все сам на свої місця!

Ісус розповів їм ще одну притчу: “Царство Небесне подібне до чоловіка, який сіяв добре насіння на своєму полі. Але поки всі спали, його ворог прийшов, посіяв кукіль серед пшениці та пішов. Коли пшениця проросла та утворила колосся, потім з’явилися і бур’яни.”
Слуги господаря підійшли до нього і сказали: “Пане, хіба ви не посіяли добре насіння на своєму полі? Звідки ж тоді взялися бур’яни?”
“Це зробив ворог”, – відповів він.
Слуги запитали його: “Ви хочете, щоб ми пішли та вирвали їх?”
“Ні, – відповів він, – тому що, поки ви висмикуєте бур’яни, ви можете викорчувати разом з ними пшеницю. Нехай обидва ростуть разом до врожаю. Тоді я скажу комбайнів: спочатку зберіть кукіль та зв’яжіть його у снопи на спалення, тоді зберіть пшеницю і принесіть до клуні моєї”(Матвія 13: 24-30).

Пшениця з бур’янами

Тлумачення притчі

Після того як Ісус і учні залишають натовп, вони просять Його витлумачити їм притчу:
Він відповів: “Всіяв добре насіння посіяв був Син Людський. Поле – це світ, добре ж насіння – це народ царства. Бур’яни – це люди лукавого, а хто сіє ворог – вони – диявол, жнива – кінець віку, а женці – ангели.
“Як бур’яни вирвані та спалені у вогні, так буде і в кінці століття. Син Людський пошле своїх ангелів, і вони вирвуть з його царства всі, що заподіює гріх, і всіх, хто чинить зло. Вони кинуть їх в палаючу піч, де буде плач і скрегіт зубів. Тоді праведники засяють, як сонце, в Царстві Отця свого. Хто має вуха, нехай слухає “(Матвія 13: 37- 43).
Коли Ісус вперше представляє притчу, Він говорить: “Царство Небесне подібне до …”

Щоб по-справжньому зрозуміти цю притчу, корисно зрозуміти, що Ісус описує Царство Боже. Ісус сіє насіння Євангелія по всьому світу і виховує християн. Але водночас у світі є ворог, який поширює підроблені насіння. У його незрілому стані не завжди просто розрізнити тих, хто належить королівству, і тих, хто не належить.

Слуги хочуть допомогти фермеру, викорінюючи самозванців, але їм не вистачає чутливості ангельських знань. Не справа слуг виносити судження про те, що є справжньою пшеницею, а що ні. Їх робота – служити фермерам, коли Він поширює законні насіння.

Здається, що основна ідея притчі полягає в тому, що на відміну від очікувань учнів Царство Боже НЕ буде відновленим Ізраїлем. Це було б царство без кордонів, в якому громадяни не могли б відразу сильно відрізнятися від жителів царства людей. Будь-яка спроба розділити їх може завдати шкоди Царства Божого.

Слуги повинні допомагати Ісусу садити насіння і забезпечувати їх зрілість. В кінці завдання женця – судити, хто є членом Царства Божого, а хто ні.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.