Притчі Ісуса: Притчі про прихований скарб і перлину, притча про мережу

Наближається час, коли справжні учні будуть відокремлені від помилкових, як рибалки відокремлюють їстівну рибу від неїстівної або нечистою.

Притчі про прихований скарб і перлину

Уривок: від Матвія 13: 44-46.
Аудиторія: Великий натовп
Контекст: Ісус вчить біля озера
Ключовий вірш: “Царство небесне подібне до скарбу, прихованого в поле. Коли людина знайшла його, він знову заховав його, а потім у своїй радості то йде, і все, що у нього було, і купив то поле. Як купець, який шукає прекрасний перли. Коли він знайшов один дуже цінний перли, він пішов, продав все, що у нього було, і купив його”. (Матвія 13: 44-46)

Ці дві притчі поділяють одну і ту ж точку зору. Вони висловлюють цінність Царства Божого, показуючи, від чого ми повинні бути готові відмовитися, щоб знайти його. В обох цих казках царство зображується як досить цінне, щоб виправдати відмову від усього, щоб заволодіти ним.

Ісус вчить

Притча про мережу

Уривок: від Матвія 13: 47-50.
Аудиторія: Великий натовп
Контекст: Ісус вчить біля озера
Ключовий вірш: “Коли вона наповнилася, рибалки витягли її на берег. Тоді вони сіли та зібрали хорошу рибу в кошики, а погану викинули “(від Матвія 13:48).

Ця притча схожа на притчу про кукіль. Це пов’язано з прийдешнім судом в кінці століття. У міру того як Євангеліє поширюється по всьому світу, воно приваблює найрізноманітніші люди – одні готові сприймати його серйозно, а інші просто тягнуться до елементів вести. Наближається час, коли справжні учні будуть відокремлені від помилкових, як рибалки відокремлюють їстівну рибу від неїстівної або нечистою.

Схожі статті

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.

Цей чарівний кавовий пиріг просто неймовірний: легко і без випічки готую улюблений десерт для своєї сім’ї

Цей чарівний торт вартий зусиль та часу на його приготування, тому що має напрочуд показний вигляд, через що завжди буває перлиною будь-якого десертного частування.

Всього 4 інгредієнти, а так смачно: ніжний салат із банального буряка тепер готую щодня, бо чоловік випрошує

Салат із буряка, яєць та сиру виходить не лише смачним, але й поживним. Він чудово пасуватиме як на кожен день, так і на святковий стіл. Спробуйте!