Притчі Ісуса: Притча про таланти і притча про овець і козлів

Застосування тут полягає в тому, що рятує віра приносить плід, а справжні послідовники Христа - слуги.

Притча про таланти

Уривок: від Матвія 25: 14-30, від Луки 19: 12-27.
Аудиторія: учні
Контекст: Ісус вчить учнів про останні часи
Ключовий вірш: “Бо у того, хто має, буде більше, і буде багато. Хто не має, то і то, що у них є, заберуть молодого від них “(Матвія 25:29).
Притча про таланти вписується в контекст обговорення Ісуса про останні часи. Він діє як природне продовження історії про 10 дів.

У цій притчі розповідається історія про людину, яка відправляється в подорож і доручає трьом слугам різні суми грошей. Коли господар прибуває, щоб звести рахунки з цими слугами, ті двоє, яким він довірив найзначніші суми, пропонують господареві повернення на його вкладення. Третій слуга просто сховав отримані гроші та віддає їх господареві. Останнього слугу лають і відкидають за те, що він не отримав ніякого прибутку від довірених йому грошей.

Безпосередній контекст вказує на те, що це попередження для Ізраїлю, але додаток стосується всіх, хто прагне стати частиною царства. Ми всі несемо відповідальність за управління отриманої благодаттю і ресурсами. Вони належать не тільки нам вони наші, щоб множитися.

Ізраїльське древнє царство

Притча про овець і козлів

Уривок: від Матвія 25: 31-46.
Аудиторія: учні
Контекст: Ісус вчить учнів про останні часи
Ключовий вірш: “Цар відповість:” Істинно кажу вам: що б ви не зробили для одного з цих моїх менших братів і сестер, ви зробили для мене “” (Матвія 25:40).

Ісус протиставляє людей, розлучених в кінці днів. У цій притчі вони розділені на основі послуг, які вони надали.

На загальний подив, Ісус настільки ототожнює себе з уразливими, що показує, що, служачи їм, вони насправді служать Самому Ісусові. Тих, хто відмовлявся від турботи про смиренних, судять за відмову від неї від Ісуса.
Якби це було єдине вчення Ісуса, яке можна було почути, було б легко припустити, що спокутування повністю засноване на тому, що ми зробили або не зробили. Застосування тут полягає в тому, що рятує віра приносить плід, а справжні послідовники Христа – слуги.

Схожі статті

Якщо у вас є 1 яйце і 1 яблуко, приготуйте цей рецепт за 5 хвилин: неймовірно смачні пончики – ніжні і пухкі

Ви закохаєтесь у ці яблучні пончики вже після першого відкушеного шматочка. Вони дуже ніжні, м'які і в міру солодкі. Готуються ці смаколики швидко і з доступних продуктів.

Раніше не знала, як це їсти – тепер не можу відірватись: смачні котлети з курячої печінки. Фірмовий рецепт

Немає нічого смачнішого за ці нереальні котлети з курячої печінки. Головне – навчитись їх готувати. Ділимось дуже простим рецептом апетитної закуски.

В гостях спробувала цей смаколик та випросила собі рецепт: пухкий морквяний пиріг зі сметанним кремом

Морквяний пиріг має не лише ефектний яскравий вигляд, а й є дуже смачним. Випічка пухка, ніжна і не суха. Пиріг виходить вологим як кекс, а сметанний крем довершує цю страву.