Притчі Ісуса: Притча про одного, який шукає хліба і притча про почесному місці

Ісус часто попереджав, що наближається великий поворот там, де перші будуть останніми. Він спонукав підготуватися до цього дня.

Притча про одного, який шукає хліба

Уривок: від Луки 11: 5-8
Аудиторія: учні
Контекст: Один з учнів попросив Ісуса навчити їх молитися. Навчивши їх молитві “Отче наш”, Він дає їм цю притчу.
Ключовий вірш: “Кажу вам, хоча він і не встане і не дасть вам хліба через дружбу, але через вашу безсоромною зухвалості він обов’язково встане і дасть вам стільки, скільки вам потрібно” (Луки 11: 8).

Ісус хоче, щоб Його послідовники мали сміливість звертатися зі сміливими проханнями та молитися, поки Бог не рушить з місця. Щоб проілюструвати це, Він призводить притчу про людину, чий друг з’являється посеред ночі, але у нього немає ніякої їжі, щоб запропонувати йому. Отже, ця людина йде до іншого одного і будить його, щоб позичити хліба. Допомагати неймовірно незручно, але третій друг відгукується через упертість прохання.

Ісус не порівнює Бога і сплячого друга. Він фактично протиставляє їх. Якщо ваш друг настільки зворушений вашою сміливістю, що діє від вашого імені, наскільки більше Бог любить вас?

Арад. Ізраїль

Притча про почесне місце

Уривок: від Луки 14: 7-11
Аудиторія: гості на званій вечері фарисея.
Контекст: Ісус спостерігає, як ці гості вибирають кращі місця
Ключовий вірш: “Бо все підіймає себе змиряться, і смиренні будуть піднесені” (Луки 14:11).

Майже комічно, наскільки дотепна ця притча. Ісуса запросили пообідати в будинку фарисея, і Він спостерігав, як прибувають гості та прагнуть зайняти кращі місця. Він відповідає притчею, яку можна було б сприйняти як дуже конкретну критику.

Він каже їм, що на весіллі ніколи не слід вибирати почесне місце. Таким чином, якщо приїде хтось більш іменитий, ведучому не доведеться просити вас переїхати та принижувати вас. Замість цього займіть найнижче місце. Таким чином, коли вас попросять піднятися, вам буде надана честь.

Важливіше застосування мало відношення до передбачуваної визначну роль фарисеїв в Царстві Божому. Ісус часто попереджав, що наближається великий поворот там, де перші будуть останніми. Він спонукав їх підготуватися до цього дня.

Схожі статті

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.

Відміряю всього по 12 ложок і отримую неймовірно смачне та повітряне “диво” до чаю: за 30 хвилин управляюсь

Для приготування смачного десерту не обов'язково розводити велике готування і брати багато інгредієнтів. Сьогодні ми підготували рецепт дуже простого, ніжного і соковитого шоколадного торта з кремом.

Брюс Вілліс собі б такого не дозволив: Потап на підтримку Каменських замість шампуню помив голову молоком

Потап останнім часом не вилазить із зашкварів. Останнім крінжем репера стала звичайна ранкова процедура бриття перед дзеркалом. Та й тут Олексій Потапенко спромігся начудити.