2 Світогляди фарисеїв, засуджених Ісусом

Щоб протидіяти такій поведінці, Ісус неодноразово учив, що таємне чудову поведінку буде винагороджено потай.

Вам не потрібно занадто уважно вивчати Євангелія, щоб побачити ворожнечу між Ісусом і релігійним істеблішментом першого століття. Досить часто це тертя ставало все більш очевидним між Ісусом і фарисеями. Господь часто звертав увагу на фарисеїв як на приклад за все, що не працював в нинішній структурі.

Більшість з цих форм поведінки повторюється в житті духовно мислячих людей. Тому ми повинні звертати увагу на критику Ісуса і досліджувати таке ж відношення у своїх серцях. Ось що Ісус засуджував у фарисеїв:

1. Вони перевантажували людей

“Вони пов’язують важкі, громіздкі вантажі та кладуть їх на плечі інших людей, але самі не хочуть і пальцем поворухнути, щоб зрушити їх” (Матвія 23: 4).

Як відомо, Ісус помітив, що Його ярмо було легким і Його тягар легким (Матвія 11:30). З іншого боку, фарисеї покладали на людей великі надії. Намагаючись застосувати закон Бога до свого світу, вони створювали більше правил. Люди, які хотіли бути ближче до Бога, перебували під сильним тиском, змушуючи слідувати всіляким новим очікуванням.

Наприклад, заповідь дотримуватися суботу і дотримуватися її у святості перетворилася в надзвичайно жорсткий список правил, що стосуються суботи. У Мишне (збірник усних традицій) було 39 заборонених занять в суботу, які включали: виготовлення двох петель, плетіння двох ниток, зав’язування або розв’язання [вузла], пришивання двох петель, написання двох букв, гасіння або запалювання полум’я.

Так, по вірі вам буде!
Так, по вірі вам буде!

2. Вони були мотивовані увагою

“Все, що вони роблять, робиться для того, щоб люди бачили: вони роблять свої філактерії широкими, а пензлика на одязі довгими, їм подобаються почесні місця на бенкетах і найважливіші місця в синагогах, вони люблять, коли їх з повагою приймають в синагогах, ринкових площах і щоб інші називали його рабином. ” (Матвія 23: 5-7).

Нагірна проповідь, здається, звертається до культури, яку фарисеї допомагали формувати. Ісус обговорював використання релігійної поведінки (піст, молитва) для демонстрації свого благочестя іншим. Замість того щоб зосередитися на пастирстві народу Ізраїлю, багато фарисеї просто зосередилися на тому, щоб їх шанували та змушували інших підкорятися їм.

Щоб протидіяти такій поведінці, Ісус неодноразово учив, що таємне чудову поведінку буде винагороджено потай.

Схожі статті

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!

Ірина Білик допомогла: Катя Осадча під пісню “Нова” дефілювала, а Юрій Горбунов круто змінив життя

Пісня Ірини Білик "Нова" для Каті Осадчої та Юрія Горбунова має неабияке важливе значення. Її прем'єрне виконання вплинуло на життя обох зірок, які тоді ще й гадки не мали, що стануть подружжям.

Роблю смачну й запашну домашню ковбасу: на вигляд як справжня, а в середині картопля – з’їдають до шматочка

Не треба боятися слова ковбаса. Приготувати цей смачний наїдок зможе будь-яка господиня без особливих проблем. Оскільки робитимемо на основі картоплі, то вийде зовсім недорого.