Біблійні повчальні притчі

В одному вірші розповідається про Царство Небесне і говориться, що Царство Небесне подібне до скарбу, знайденому в полі.

Прихований скарб – від Матвія 13:44

В одному вірші розповідається про Царство Небесне. У цьому вірші говориться, що Царство Небесне подібне до скарбу, знайденого в полі. Коли людина знаходить скарб, вона готова продати все, що у нього є, щоб вона змогла купити поле, на якому воно лежало. Ми повинні цінувати Боже Царство таким же чином.

Фарисей та митар – Луки 18: 9-14

Двоє чоловіків увійшли в храм, щоб помолитися. Одним з них був гордий фарисей, який довіряв своїм власним справам, щоб заявити про свою праведність. Інший був митцем або збирачем податків, який знав, що він вчинив неправильно по відношенню до Бога і інших.

Фарисей молився і дякував Богові за те, що він не схожий на інших людей, яким потрібно було прийти до Бога і попросити вибачення. Він відчував, що досить самовпевнений і легко заробить свій шлях на небеса.

Митарем був єврей, який працював з римлянами, щоб вимагати податки у інших євреїв. Ця історія не засуджує його заняття, але в ньому йдеться про те, що він визнав свій гріх перед Господом.

Ісус сказав, що фарисей весь загруз у своїх гріхах. У нього не було Божого прощення в його житті, тому що він відмовлявся змиритися перед Богом і просити вибачення. Однак митарец був оголошений праведним Ісусом, тому що він визнав, що не може врятувати себе і потребує Боже прощення у своєму житті.

Будинки на скелях і піску – від Матвія 7: 24-27

Ця притча була розказана Господом в кінці Нагірній проповіді. Ісус сказав, що ми повинні не тільки слухати Його вчення, а й діяти відповідно до того, що ми дізнаємося. Потім Ісус порівняв цінність Свого вчення з основами двох різних будинків.

Той, хто чує і слухається слова Ісуса, подібний до мудрої людини, який будує будинок на міцному фундаменті. Вітри і дощі приходять і б’ють по дому, але його основа і будинок сильні.

Однак дурень це той, хто не вчиться на навчаннях Ісуса. Основа його життя і дім не тверді. Коли на нього обрушаться життєві бурі, він впаде. Він побачить повне руйнування свого будинку.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.