Притчі Ісуса: Що означає притча про багатого дурня?

Ви будете збагачені з усіх боків, щоб бути щедрим в кожному випадку, і через нас ваша щедрість призведе до вдячності Богу (2 Коринтян 9:11).

Як ми повинні ставитися до свого майна? Як ми повинні реагувати, коли Бог благословляє нас? На ці питання Ісус відповідає в притчі про багатого дурня. Типовим чином Ісус реагує на ситуацію, зачіпаючи суть проблеми за допомогою змушує задуматися історії.

Історія починається в Луки 12:

Хтось із натовпу сказав йому: “Учитель, скажи моєму братові розділити зі мною спадок”.

Ісус відповів: “Людина, хто призначив мене суддею або арбітром між вами? ” Потім він сказав їм: “Остерігайтеся! Будьте насторожі проти всякого роду жадібності, життя не складається в достатку майна “(від Луки 12: 13-15).

Досить часто сім’ї зверталися до рабинів для вирішення складних сімейних ситуацій, але це не те що тут відбувається. Ця людина хоче, щоб Ісус втрутився і зажадав, щоб його брат розділив спадщину.

Ця вимога могла бути викликано декількома причинами. Може бути, старший брат успадкував маєток своєї сім’ї, і він несправедливо розподіляє його. Або може трапитися так, що брат просто хоче отримати свою частку в сімейному бізнесі, щоб піти. Якою б не була причина, Ісус користується цією можливістю, щоб відточити наші відносини з нашими речами.

Якби люди могли засвоїти істину про те, що придбання власності ніколи не принесе нам щастя і задоволення, яких ми так прагнемо, цього було б достатньо. Але Ісус розвиває це вчення за допомогою притчі.

Притча про багатого дурня

Земля одного багатого людини принесла рясний урожай. Він подумав про себе: “Що мені робити? Мені ніде зберігати врожай”.

Потім він сказав: “Ось що я зроблю. Я знесу свої комори та побудую більші, і там я буду зберігати свої надлишки зерна багато років. Розслаблюйся, їж, пий і веселися”.

Але Бог сказав йому: “Дурень! В ту ж ніч від тебе вимагатимуть життя. Хто тоді отримає те, що ти приготував для себе?”

Так буде з тим, хто накопичує що-небудь для себе, але не багатий для Бога (Луки 12: 16-21).

Відмінний урожай пшениці

Ця притча змушує багатьох наїжачуємося. Для багатьох з нас не завжди очевидно, що ця людина зробила не так. У нього був рекордний рік, і він залишився з надлишком зерна. Він вирішив побудувати більші приміщення, щоб зберігати надлишки, щоб на них піти на пенсію. Що сталося з цим?

Життя в закритій системі

Проблема стає більш очевидною, якщо ви зробите крок назад і уважно подивіться на притчу. Ця людина живе в історії, яка просто про нього. Ви можете побачити це в тому, як використовуються займенники: мої посіви, мої сараї, мої надлишки зерна … Світ цієї людини являє собою повністю закриту екосистему, де він знаходиться під контролем.

Хоча думати про своє майбутнє розсудливо, Бог не благословляє нас, щоб ми могли витратити зайве на себе. Павло дуже ясно говорить про це у своєму другому листі до церкви в Коринфі:

Ви будете збагачені з усіх боків, щоб бути щедрим в кожному випадку, і через нас ваша щедрість призведе до вдячності Богу (2 Коринтян 9:11).

Бог не хоче, щоб наші благословення припинялися на нас. Він хоче, щоб вони текли через нас. І це показано в кінці цієї притчі. Замість того щоб вибирати, як він буде благословляти інших своїм новознайденим багатством, багатий дурень помре і не матиме абсолютно ніякого права голосу в розподілі свого майна. Він міг би відчути радість благословення інших, але тепер він втратив все.

Життя більше, ніж наша власність

Легко прийняти образ мислення, що придбання речей може принести нам щастя, сенс і безпеку. Але, як Ісус сказав спочатку, життя – це більше, ніж наша власність. І замість того, щоб постійно зосереджуватися на тому, що у нас є і чого немає, нам потрібно готуватися до того, щоб віддано стояти перед Ісусом в кінці нашого життя. Тому що в той момент неважливо, скільки грошей було на нашому банківському рахунку. Все, про що ми будемо дбати, – це почути, як Він сказав: “Добре, мій рабе добрий і вірний”.

Схожі статті

Котлети не готую! Смачніше в житті не їла: рецепт з фаршу, який тепер постійно замовляє чоловік і свекор

Ця страва з фаршу виходить настільки смачною та соковитою і має апетитний вигляд, що ви можете її не тільки приготувати на вечерю, а й подати на святковий стіл.

Один раз готую – 7 днів відпочиваю. Усі намагаються дізнатися мій ходовий рецепт: заморожені курячі рулетики

Часто бувають моменти, коли ввечері просто немає часу, щоб приготувати вечерю. Рішення бувають різними, і чудовим варіантом є зробити запас у морозильнику. Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Златі Огнєвіч за борги відключили світло в квартирі, яку вона показувала в “Холостячці”: “Я бачила платіжки”

Зі Златою Огнєвіч весь час трапляються якісь неприємності. Нещодавно змушена була скасувати концерти через аферистів. А це зірка пригадала, як їй ЖЕК відключив світло за несплату.