Притчі Ісуса. Притча про бурьяни

В кінці епохи саме Бог відсіває бур'яни від пшениці.

Уривок: від Матвія 13: 24-30, 36-43.

Аудиторія: Великий натовп

Контекст: Ісус вчить біля озера

Ключові вірші: «Ні, – відповів він, – тому що, поки ви висмикуєте бур’яни, ви можете викорчовувати разом з ними пшеницю. Нехай обидва ростуть разом до жнив. Тоді я скажу женцям: спочатку зберіть бур’яни та зв’яжи їх у зв’язки для спалювання, потім збери пшеницю і принеси до засіків мій »(від Матвія 13: 29-30).

Дарнел – бур’ян, що імітує пшеницю. На більш молодих стадіях він практично не відрізняється від цієї життєво важливої культури. У міру зростання коріння переплітаються з пшеницею та ускладнюють викорчовування без втрати зерна. Якщо фермер, що конкурує хотів розорити іншого, він приходив і сіяв бур’ян на чужому полі.

Ісус використовує це слово «картинка», щоб повідомити про небезпеку судження про те, чи є хтось ще членом Царства Божого. В кінці епохи саме Бог відсіває бур’яни від пшениці.

Щоб ближче познайомитися з цією притчею, ознайомтеся з постом «Що означає притча про кукіль?»

Що означає притча про кукіль?

 ""

Євреї першого століття жили в аграрній культурі, тому не дивно, що у багатьох навчаннях Ісуса використовувалися приклади сільськогосподарських культур і фермерів. У притчі про сіяча Ісус говорить про те, як люди реагують на Євангеліє. У притчі про орендарів Він використовував історію виноградника, щоб розповісти про те, як Ізраїль послідовно діяв проти Бога.

В Євангелії від Матвія 13 Ісус розповідає ще одну історію, пов’язану з фермою:

Ісус розповів їм ще одну притчу: «Царство Небесне подібне до чоловіка, який сіяв добре насіння на своєму полі. Але поки всі спали, його ворог прийшов, посіяв кукіль серед пшениці та пішов. Коли пшениця проросла та утворила колосся, потім з’явилися і бур’яни.

Слуги господаря підійшли до нього і сказали: «Пан, хіба ви не посіяли хороше насіння на своєму полі? Звідки ж тоді взялися бур’яни? »

«Це зробив ворог», – відповів він.

Слуги запитали його: «Ти хочеш, щоб ми пішли та витягли їх?»

«Ні, – відповів він, – тому що, поки ви висмикуєте бур’яни, ви можете викорчувати разом з ними пшеницю. Нехай обидва ростуть разом до врожаю. Тоді я скажу женцям: спочатку зберіть кукіль та зв’яжіть його в пучки на спалення, тоді збери пшеницю і принеси до клуні моєї »(Матвія 13: 24-30).

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.