Притчі Ісуса. Притчі про прихований скарб і перлину

Царство Небесне подібне до скарбу, захованого в полі.

Уривок: від Матвія 13: 44-46.

Аудиторія: Великий натовп

Контекст: Ісус вчить біля озера

Ключовий вірш: «Царство Небесне подібне до скарбу, прихованого в поле. Коли людина знайшла його, він знову заховав його, а потім в радості своєї то йде, і все, що у нього було, і купив то поле. І знову Царство Небесне є як купець, який шукає прекрасний перли. Коли він знайшов один дуже цінний перли, він пішов, продав все, що у нього було, і купив його ». (Матвія 13: 44-46)

Ці дві притчі поділяють одну і ту ж точку зору. Вони висловлюють цінність Царства Божого, показуючи, від чого ми повинні бути готові відмовитися, щоб знайти його. В обох цих казках царство зображується досить цінним, щоб виправдати відмову від усього, щоб заволодіти ним.

Щоб ближче познайомитися з цими притчами, прочитайте статтю «Про що говорять притчі про захований скарб і перлину?»

Про що говорять притчі про прихований скарб і перлину?

Матвій поєднує у своєму Євангелії безліч притч Ісуса. У главі 13 від Матвія ми знаходимо вісім притч. Вони починаються розповіддю про сіяча і закінчуються розповіддю про рибальської мережі. Серед усіх цих притч Ісус опускає пару притч на схожі теми:

«Царство Небесне подібне до скарбу, захованого в полі. Коли людина знайшла його, він знову заховав його, а потім у своїй радості то йде, і все, що у нього було, і купив то поле.

 ""

«І знову Царство Небесне подібне до купця, що шукає прекрасного перлів. Коли він знайшов один дуже цінний перли, він йде, і все, що у нього було, і купив його »(Матвія 13: 44-46).

Що таке Царство Небесне?

Здебільшого Царство Небесне і Царство Боже – це два терміни, які використовуються в Євангеліях як синоніми. Ці терміни лежать в основі вчення Ісуса. Коли Він з’являється на сцені, це означає, що наблизилось Царство Небесне (Матвія 3: 2).

Ви також знайдете, що Ісус робить багато інших заяв про Царство Небесне / Бога, включаючи:

«Царство Боже спіткало вас» (Матвія 12: 28-б).

«Я дам вам ключі Царства Небесного» (Матвія 16: 19-а).

«Істинно кажу вам: якщо ви не змінитеся і не вподібнитеся маленьким дітям, ви ніколи не ввійдете в Царство Небесне» (Матвія 18: 3).

«Царство Боже серед вас [або ‘всередині вас ‘]» (Луки 17: 21-б).

Це царство є місце, де править Бог. На відміну від мирських царств, де сатанинське і людський вплив змагаються за владу, в Царстві Небесному править тільки Бог. І Його царство – це одночасно реальність сьогодення і майбутнє очікування.

У якийсь момент в майбутньому Царство Небесне стане буквальним володінням Христа. Тим часом царство існує в серцях кожного, хто поклоняється Христу як Господу. Ми з нетерпінням чекаємо славної реальності, в якій послідовники Ісуса будуть жити в Царстві Небесному, але поки Царство живе всередині нас.

Популярне

Схожі статті

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.