Топ-3 найбільш корисних чаїв: витягніть максимум користі зі звичайного чаювання

У всьому світі чай є одним з найбільш звичних і традиційних для холодної пори року напоїв, проте не всі розуміють справжню користь цього чарівного засобу.

Білий чай

Білий чай
Білий чай

Білий чай – досить недешеве задоволення, але його ціна пов’язана не стільки з його неймовірно корисними властивостями, скільки зі складністю збору листя. Однак це не робить його менш цілющим – білий чай підійде практично всім, так як майже не має ніяких протипоказань, а також є одним з кращих методів для значного зміцнення здоров’я. В основному його радять людям з хронічним недосипом або слабкою імунною системою – білий чай нормалізує згортання крові і в ньому майже не міститься кофеїн, тобто він не бадьорить, а навпаки – по-справжньому заспокоює нервову систему.

Зелений чай

Зелений чай
Зелений чай

Безсмертна класика, яку можна виявити в будь-якому навіть не найпопулярнішому і розкрученому кафе. У зеленому чаї міститься неймовірна кількість корисних властивостей – він знижує рівень холестерину, також знижує і ризик серцево-судинних захворювань. Він запобігає утворенню каменів у нирках і є прекрасним профілактичним засобом проти раку. Крім цього він ефективно сприяє схудненню і зниження рівня цукру в крові, що, погодьтеся, звучить вельми спокусливо.

Синій чай (улун)

улун
Улун

В наші дні все частіше і частіше можна почути про улун – незвичайний китайський чай, який називають ще «синім чаєм». Мабуть, жителі Китаю не просто так з легкістю відтягують період старіння і залишаються красивими і здоровими ще довгий час, адже улун – справжній еліксир вічної молодості. Синій чай є чудовим тонізуючим засобом, запобігає старінню шкіри (стимулюючи вироблення колагену) і сприяє захисту шкіри від дії ультрафіолетових променів. Також улун допомагає позбавитися від зайвої ваги і зміцнює імунну систему, так як активно виводить з організму всі шлаки і зайву рідину.

Тепер холодним осіннім або зимовим вечором ви зможете не просто насолодитися улюбленим гарячим напоєм, а й значно зміцнити своє здоров’я.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.