Як помиритися після сварки

Життя пари не завжди протікає гладко. Як розрядити конфлікт з партнером? Поради психолога

Ось ви дуєтесь кожен в своєму кутку після сварки … Доведеться виходити з цієї ситуації і миритися. Доктор Крістоф Форе, психіатр і психотерапевт пояснює, як це робити.

1. Постарайтеся зберігати спокій

Щоб помиритися, потрібно дуже захотіти! Коли ви намагаєтеся примиритися, дуже важливо зберігати гарний настрій. Не упускайте з уваги той факт, що ваше прагнення до миру ваше тіло зможе його передати: постарайтеся зберігати спокій, дивіться співрозмовнику в очі. Якщо можете, доторкніться – м’яко – до людини, коли ви з ним розмовляєте, і чому б не обійняти його?

«Фізичний контакт може бути дуже заспокійливим. По суті, він говорить: «Я люблю тебе, я дбаю про тебе. У нас суперечка, але ми на зв’язку».

І не бійтеся залишити місце для тиші. Це важливо. «Якщо ви побоюєтеся гнівної реакції, зустрічі в кафе допоможуть запобігти переповнення».

2. Поставте себе на його місце

«Постарайтеся зрозуміти іншого, перш ніж вас зрозуміють» – один з основних принципів, за словами Крістофа Форе. Що це означає? «Дайте можливість іншому поговорити, не піддавайтеся бажанню перебити».

І якщо слова не приходять відразу, візьміть на себе ініціативу. Запитайте його спокійно: «Що ти відчував? Що ти зрозумів?» Чим уважніше ви будете ставитися до того, що відчуває ваш співрозмовник, тим більше він відчує себе почутим.

3. Уникайте образливих слів

«Ви повинні говорити про себе», – пояснює Кристоф Форе. Ви повинні виражати себе щиро, не підвищуючи голосу, піклуючись про те, щоб зберегти людини, яка вам небайдужий.

4. Умійте вибачатися

«Чи повинен я перемагати будь-якою ціною, чи я намагаюся виграти свої відносини?» У примирення немає переможця або програвшого. «Ми не повинні систематично прагнути бути правими», – наполягає Крістоф Форе, – укладення миру – це реальне вирішення. Знати, як розпізнати заподіяну шкоду і прямо просити вибачення дуже важливо».

Ви розрядили конфлікт, знайшли компроміс? Висловіть свою вдячність, подякуйте іншого за те, що він той, з ким ви можете поговорити, і, отже, рухайтеся вперед.

Як правильно миритися
Як правильно миритися

Схожі статті

І чому я не готувала так раніше? Жменька фаршу і пара картоплин: ситна й смачна вечеря за 30 хвилин максимум

Картопля по-турецьки з фаршем на пательні - проста та смачна страва. Прекрасний варіант, щоб нагодувати домашніх ситним обідом, оскільки таке поєднання продуктів додає ситості та пікантності.

Дякую свекрусі за цей рецепт: потрібно всього 4 інгредієнти та заправка, щоб приготувати салат “Моя Леді”

Приготувати смачний салат з цікавою назвою "Моя Леді" можна з чотирьох інгредієнтів, а весь секрет криється в ароматній заправці. Спробуйте цей рецепт сьогодні та пригостіть родину смачною вечерею.

“Юристи вже працюють”: Ольга Фреймут прояснила ситуацію з некоректним коментарем щодо чоловіків в Україні

Телеведуча та журналістка Оля Фреймут потрапила у скандал, начебто звинувативши українських чоловіків в небажанні захищати країну. Сама знаменитість стверджує, що ці слова – брехня.