Все, що вам потрібно знати про догляд за волоссям з рисової водою

Протягом багатьох років азіатські жінки використовували рисову воду для догляду за волоссям і стали незамінними в догляді за волоссям. Пояснюємо чому.

Користь рисової води для волосся

Рисова вода, яка використовується протягом багатьох років (в основному в Азії), відома своїми корисними властивостями для  волосся. Ось чому і як це працює:

  • рисова вода робить наше волосся більш еластичними і знижує тертя, впливаючи безпосередньо на кутикулу, що може викликати завивання волосся;
  • рисова вода для волосся завдяки своєму багатому амінокислотам складу зміцнює волосся біля коріння і робить їх більш блискучими;
  • рисова вода є чудодійним засобом для захисту і зміцнення волосся, вона багата інозитом (вуглеводом, який відновлює пошкоджене волосся, проникаючи всередину волосся навіть після ополіскування);
  • використовуючи ферментований рис, ви посилити його дію. Ще більш багата на вітамін B, мінералами і антиоксидантами, ферментована вода на рисової основі матиме нижчий pH, що ідеально підходить для волосся. Таким чином, поживні речовини, що містяться в цій воді, відновлюють pH вашого волосся, живлять їх фолікули, щоб воно відростало швидше, сильніше і здоровіше.

Що потрібно: вода в якій зварили рис, або просто промили?

Щоб скористатися перевагами рисової води для волосся, ви можете вибрати між водою для промивання рису або водою для його приготування, кожна з яких має різні властивості.

Вода для приготування рису використовується в якості лосьйону (кондиціонер, який слід змивати водою через 4 хвилини після нанесення), вона зробить ваше волосся більш блискучими, гладкими, сильними і еластичними. Ви також можете використовувати її для приготування маски, яку потрібно потримати на волоссі до 15 хвилин, перш ніж мити волосся, як ви зазвичай робите.

Вода для промивання рису рекомендується дівчатам з тонкими волоссям. Для цього все, що вам потрібно зробити, це дати рису постояти на 10-15 хвилин в мисці з холодною водою перед його приготуванням (що вам слід робити систематично, щоб зробити рис більш засвоюваним і приготувати його швидше). Зібравши воду для ополіскування, промийте нею волосся після миття голови.

Який рис використовувати?

Кожен вид рису містить різні поживні речовини. Тому найкраще протестувати кілька сортів (наприклад, рис басматі, жасмін, білий або пряний, довгий або круглий), щоб визначити, який з них дає найкращі результати для вашого волосся.

Як використовувати рисову воду

Вам просто потрібно занурити волосся прямо в миску з рисовою водою після того, як ви нанесете шампунь. Залиште на кілька хвилин, особливо якщо у вас посічені кінчики. Як тільки рисовий відвар подіє, все, що вам потрібно зробити, це промити їх від коренів до кінчиків.

Однак будьте обережні, оскільки рисова вода може накопичуватися на шкірі голови і закупорити пори. Щоб цього не сталося, рекомендується використовувати освітлювач (з розрахунку одна чайна ложка на склянку рисової води). Ви можете використовувати натуральні речовини (наприклад, порошок апельсинової кірки, лимонний або яблучний сік) або спеціальний продукт для волосся. Ви також можете додати трохи зеленого чаю, щоб поліпшити результати і зробити волосся більш сильними і блискучими.

рисова вода
Рисова вода

Схожі статті

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".

Якщо у вас є 1 яйце і 1 яблуко, приготуйте цей рецепт за 5 хвилин: неймовірно смачні пончики – ніжні і пухкі

Ви закохаєтесь у ці яблучні пончики вже після першого відкушеного шматочка. Вони дуже ніжні, м'які і в міру солодкі. Готуються ці смаколики швидко і з доступних продуктів.