Що відбувається з жіночим організмом без інтимної близькості

Якщо у жінки довгий час немає інтимної близькості, в її організмі відбуваються деякі зміни. Які саме - читайте далі.

Утримання не зашкодить вашому здоров’ю, але відсутність інтимної близькості може змінити наше тіло і розум.

Емоційний стан

Статевий акт – це не тільки фізичний, а й емоційний зв’язок. «Під час інтимної близькості, ви виділяєте гормони гарного самопочуття, включаючи окситоцин і ендорфін», – розповідає Джеймс Коан, професор психології в Університеті Шарлоттсвілль, штат Вірджинія. Гормони, які також можна отримати за допомогою поцілунків, обіймів і прихильності в цілому. Тільки експерт формальний: немає нічого кращого оргазму, щоб розслабитися.

Ми не говоримо,  що без інтиму ви впадете в депресію, ми говоримо про низький моральний дух і, можливо, підвищену тривожність.

За словами доктора Джордін Віггінс, сексопатолога, «люди можуть відчувати себе більш збудженими, ніж зазвичай». Однак вона наполягає на одному: ці висновки застосовуються не до всіх.

Лібідо

У вас може спостерігатися зниження або підвищення лібідо. Справді, деякі люди перестають думати про інтимну близькість, коли вони не «піддаються» цьому, в той час як інші помічають реальний нестачу і не можуть не думати про нього 24 години на добу.

Жіноче здоров’я

У жінок у віці менопаузи відсутність регулярного проникнення може послабити стінку піхви через зменшення кровотоку. В результаті, відновивши інтимну близькість, ці люди можуть відчувати біль. Відсутність статевого акту і зниження естрогену також можуть привести до зменшення змащення. Гарна новина полягає в тому, що ризик інфекцій, що передаються статевим шляхом, а також вагінальних дріжджових інфекцій набагато нижче. І хоча симптоми ПМС можуть повертатися галопом, досить лише кількох регулярних оргазмів (і не обов’язково з партнером), щоб змусити її матку працювати і зменшити ці симптоми.
«Тривалі періоди без статевого акту можуть означати, що тканини піхви стають трохи суші і тонше», – пояснює гінеколог Сара Уелш, – однак це рідше зустрічається у здорових молодих жінок, але більш помітно у жінок в постменопаузі».

Про здержливість
Про здержливість

Популярне

Схожі статті

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.

Ці пірамідки підкорюють кожного. Домашні змагаються за те, що залишилося: пельмені в незвичайному виконанні

Пельмені знайомі всім нам, це дуже проста і звичайна страва. Але що, якщо додати в неї трохи креативу? Сьогодні ми підготували рецепт пельменів «Пірамідок», які підкорять усіх з першої спроби.

Злата Огнєвіч відкинула гламурне життя та заспівала для українських захисників: “Звідки беруться квіти?”

Злата Огнєвіч поділилася фото з виступу, який провела разом з Олександром Лозовським для військових. Співачка розповіла про те, як пройшла зустріч з нашими захисниками.