Боротьба з лупою: що ми робимо неправильно

Лупа - це проблема, від якої хочеться позбутися якнайшвидше. Але в гонитві за очікуваним результатом, ми можемо допустити помилки, які погіршать ситуацію.

Коли у нас з’являється лупа, ми робимо все, щоб від неї позбутися. Ми багато разів миємо волосся або використовуємо спеціальні засоби, щоб прибрати її. Думаючи про те, щоб вчинити правильно, ми мимоволі можемо посилити проблему.

Занадто часте миття шампунем

Миття волосся занадто часто позбавляє шкіру голови захисного шару шкірного жиру. Без цієї захисної ліпідної плівки існує ризик загострення лупи (а також випадання волосся). Тому краще мити голову кожні два-три дні.

Ви не дбаєте про свій спосіб життя

Наш спосіб життя безпосередньо впливає на здоров’я шкіри голови. Тому наші маленькі шкідливі повсякденні звички – це помилки, які можуть сприяти появі лупи. Наприклад, дієта з високим вмістом цукру або занадто жирна їжа можуть погіршити це явище. Вуглеводи сприяють розвитку грибків, які можуть викликати лупу.

Тютюн шкідливий не тільки для шкіри, але також і для волосся. Що стосується спирту, то він підсушує шкіру, що може погіршити лущення. З цієї ж причини він сприяє передчасній появі зморшок.

Занадто багато хімічної укладки

Лак для волосся, мус, віск, гель, лосьйон проти випадіння волосся… Всі ці продукти, безумовно, корисні для полегшення укладання, але вони також містять спирт і агресивні хімічні речовини, які можуть подразнювати і сушити шкіру. При контакті зі шкірою голови це може послабити її і викликати ще більше лущення, тому важливо використовувати такі продукти в помірних кількостях. Вибирайте засоби для волосся максимально м’які і натуральні. А якщо ви користуєтеся засобами для укладання, обов’язково після цього ретельно розчешіть волосся, щоб ввечері прибрати якомога більше залишків.

Ви дбаєте тільки про свою довжину

Всі наші зусилля часто зосереджені на довжині або кінчиках волосся, особливо коли у нас сухе і ламке волосся. Ми говоримо собі, що, дбаючи про кінчики, ми уникнемо посічених кінчиків і волосся будуть добре рости. Однак для здорового волосся все відбувається на шкірі голови. Крім того, вибирайте засоби для догляду за шкірою голови, це також запобіжить подразнення і свербіння, які іноді супроводжують лупу.

Не соромтеся проконсультуватися з дерматологом в разі сильної лупи, щоб дізнатися, які продукти дійсно підходять. Це може бути важливо, наприклад, для ефективного лікування псоріазу волосистої частини голови або себорейного дерматиту.

лупа
Лупа

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.