Ходьба або біг: що ефективніше

За словами Фаї Нільссон, шведського спортивного тренера і лондонського фітнес-блогера, ходьба може привести до більшої втрати ваги, ніж біг. Далі читайте чому.

Ходьба: справжня терапія

У той час як ентузіасти бігу хвалять коктейль з гормонів щастя, який виробляється під час тренувань, ходьба також приносить безліч переваг для здоров’я. Ця фізична активність – такий же спосіб спалювати жир. Швидка 30-хвилинна прогулянка також є природним союзником для здоров’я вашого серця, як пояснює Французька федерація кардіологів.

Крім того, ходьба – це спосіб боротьби зі стресом і тривогою, оскільки вона, як і біг, виробляє ендорфіни і дофамін. Психіатр і нарколог Мішель Жуайє сказав, що «6 хвилин швидкої ходьби в день (або 653 метрів) можуть збільшити наші ендорфіни на 30% і зменшити негативні емоції, зокрема кількість кортизолу, гормону стресу».

Більше користі для серця для тих, хто ходить

Дослідження Національної лабораторії Лоуренса Берклі в Каліфорнії показує, що швидка ходьба більш ефективна, ніж біг, для зниження ризику серцевих захворювань. Грунтуючись на даних двох досліджень за участю 33 060 бігунів і 15 045 пішоходів, це показує, що ті, хто ходять, відчувають більше позитивних ефектів для серця, ніж ті, хто бігає. Перші виграли від зниження ризику на 9,3%, а інші – тільки на 4,5%.

За словами доктора Пола Т. Вільямса, провідного автора дослідження, «ходьба для деяких людей може бути більш стійким заняттям в порівнянні з бігом. З іншого боку, ті, хто вважає за краще бігати, в кінцевому підсумку тренуються в два рази більше, ніж ті, хто вважає за краще ходити, ймовірно, тому, що вони можуть зробити вдвічі більше за годину», – каже дослідник. Отже, аргументи справедливі відносно двох практик, які, загалом, корисні для поліпшення здоров’я.

Ходьба
Ходьба

Фая Ніллссон, спортивний експерт, відома своїм блогом Fitness On Toast, є затятою прихильницею ходьби і навіть стверджує, що ходьба краще для схуднення. Спортсменка рекомендує займатися цим заняттям перед сніданком для досягнення кращих результатів. «Якщо у вас мало часу, робіть це, коли це можливо. У будь-якому місці і в будь-який час, але краще за все до сніданку протягом 60 хвилин», – радить вона.

Вона пояснює, що в цей час наші запаси глікогену нижче і що організм буде спалювати накопичений жир швидше за рахунок його невеликого кількості.

Ходити або бігати, щоб схуднути?

Для доктора Пола Д. Томпсона, керівника кардіологічного відділення лікарні Хартфорд, відповідь залежить в основному від цілей, які людина ставить перед собою. Таким чином, якщо Фая Нільссон вважає, що ходьба більше підходить для схуднення, лікар заперечує теорію про те, що ця дисципліна краще.

Він пояснює, що основна відмінність полягає в кількості спалених калорій «за хвилину вправи», а не в пройдену відстань. Він додає, проте, що якщо час ходьби досить велике, щоб спалити ту ж кількість калорій, що і під час бігу, це все одно гарне спортивне заняття для практики.

Крім того, деякі люди можуть бути демотивовані ходити в тренажерний зал або боятися почати з зайвих зусиль, що робить швидку ходьбу більш відповідним заняттям для початку тренування. 10 хвилин можуть мати значення, якщо ви не спортсмен.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.