Діабет 2 типу: кращі і гірші продукти для підтримки нормального рівня цукру в крові

Життя з цим захворюванням означає, що людині потрібно бути особливо пильним, коли справа доходить до вибору їжі.

Діабет 2 типу необов’язково повинен бути стриманістю і нудною їжею. Людині дійсно потрібно з розумом вибирати продукти для сніданку. Які продукти краще і найгірше на сніданок для діабетиків 2 типу?

Діабетом 2 типу страждають понад 300 мільйонів осіб у всьому світі. Він характеризується високим рівнем цукру в крові та інсулінорезистентністю.

Життя з цим захворюванням означає, що людині потрібно бути особливо пильним, коли справа доходить до вибору їжі.

Доктор Ендрю Торнбері, головний лікар компанії Now Patient, говорив виключно з Express.co.uk, щоб дати свої найкращі поради щодо вибору сніданку для людей, які страждають на діабет 2 типу.

Крупи з високим вмістом клітковини та низьким вмістом цукру (перевірте вміст цукру, деякі можуть обдурити вас).

Каша – відмінний варіант, з горіхами (без солі) і фруктами (наприклад, ягодами або бананом). Вибирайте цілозерновий хліб, який відмінно підходить для лікування діабету і травлення. Є багато різновидів, таких як хліб з насінням, багато сім’яний, зерносховище, соя і лляне насіння.

Уникайте соків і смузі з високим вмістом цукру. Краще спробувати зробити свій власний, замість того, щоб купувати куплений в магазині сорт і обмежитися приблизно 150 мл. Уникайте додавання в каву цукру і сиропів.

Бананове пюре на тостах – кращий варіант, ніж джем або солодкий намаз, і обмежте споживання висококалорійних спредів і масла.

Яєчня – завжди хороший варіант з тостом з непросіяного борошна. Уникайте випічки та круасанів (залиште їх для випадкового частування).

 ""

Додайте більше фруктів і овочів, щоб збільшити споживання клітковини. Хороший варіант – ягоди, сухофрукти або половина банана до пластівців або смажені помідори з яйцями на тості. Іноді можна додати ковбасу або бекон, але спробуйте смажити на грилі, і видаліть надлишки жиру. Якщо ви поспішаєте, не беріть батончик з пластівців, як правило, з високим вмістом цукру. Банан або яблуко були б кращим варіантом.

Сніданок – це незамінна їжа. Дослідження показали, що люди з діабетом 2 типу, снідають, рідше переїдають протягом дня. Важливо вибрати продукт, який довше зберігає почуття ситості.

Продукти з низьким глікемічним індексом можуть допомогти запобігти стрибок цукру в крові протягом усього ранку і навіть після обіду. Це, своєю чергою, запустить обмін речовин і дасть енергію протягом дня.

Яйця і яєчні білки мають нульовий глікемічний індекс. Оскільки яйця не містять вуглеводів і цукрів, вони не можуть підвищувати рівень глюкози в крові.

Чарка чайного гриба на сніданок

Дослідження на щурах з діабетом показало, що чайний гриб уповільнює переварювання вуглеводів, що знижує рівень цукру в крові. Також покращилася функція печінки та нирок.

Чайний гриб, приготований з зеленого чаю, ймовірно, буде ще більш корисним, оскільки було показано, що сам зелений чай знижує рівень цукру в крові. Фактично, оглядове дослідження за участю майже 300 000 осіб показало, що у тих, хто п’є зелений чай ризик розвитку діабету на 18 відсотків нижче. Необхідні подальші дослідження на людях, щоб вивчити переваги чайного гриба для контролю цукру в крові.

Діабет 2 типу означає, що організм не контролює рівень глюкози в крові так само добре, як інші.

Коли рівень глюкози в крові залишається занадто високим занадто довго, можуть розвинутися серйозні проблеми зі здоров’ям.

Важливо контролювати рівень глюкози в крові за допомогою дієти, фізичних вправ і ліків. Це може відстрочити або запобігти захворюванням нирок, очей, нервів і серця, а також інші ускладнення діабету.

Ось чому вибір правильних продуктів для сніданку може налаштувати вас на здоровий день зі стабільним рівнем цукру в крові.

Популярне

Схожі статті

Насправді не Гурченко: яким було справжнє прізвище відомої актриси – все через помилку паспортистки

Паспортистки вряди-годи припускаються помилок і кардинально змінюють долю ні в чому не повинних людей. Жертвою такої прикрої помилки стала й Людмила Гурченко, вірніше, її тато.

Хліб готую тільки вдома. Хрусткий і рум’яний, а так просто і швидко: додаю для аромату часничок і зеленушку

Щоб поставити на стіл смачний хліб, не потрібно йти в булочну. Хрусткий зовні та м'який усередині ароматний хліб можна приготувати в домашніх умовах. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

“Зрозуміло, хто справжня мама дітей”: розкрита сімейна таємниця Алли Пугачової і Максима Галкіна про двійнят

Алла Пугачова і Максим Галкін продовжують бути найобговорюванішою парою в російському шоу-бізнесі. З'явилася нова версія, пов'язана з рідством Примадонни та двійнят Лізи і Гаррі.