5 простих способів, як боротися з сухістю ніг і тріщинами на п’ятах

Вас турбує сухість п'ят, або вже з'явилися тріщини? Ми зібрали для вас прості та ефективні методи усунення цієї неприємності.

Тріщини на п’ятах виникають через травми, яким вони піддаються щодня. При ходьбі шкіра п’яти піддається тиску при кожному кроці. Щоб захистити себе, вона виробляє кератин, і роговий шар потовщується. Якщо п’яти недостатньо зволожені, менш еластична шкіра тріскається під впливом ударів.

«На зневодненій шкірі завжди з’являється тріщина», – пояснює ортопед Клод Уертас, – шкіра тріскається і іноді це буде болісно».

Ось кілька засобів від сухих ніг і тріщин на п’ятах:

1. Банан і авокадо

Ви можете використовувати фрукти для лікування сухих п’ят, банани володіють сильними цілющими властивостями. М’якоть стиглого банана видалить змертвілу шкіру і відновить пошкодження. Нанесіть трохи бананового пюре на уражену ділянку і залиште на 10 хвилин.

Для досягнення оптимального результату спробуйте цю маску на основі банана і авокадо. Змішайте два інгредієнта і нанесіть живильну маску на ноги. Авокадо багатий вітамінами і ефірними маслами, які ефективно діють на суху шкіру.

2. Парафін

Парафін – кращий засіб від пошкоджених або болящих п’ят. Змішайте його з невеликою кількістю кокосового масла. Розтопіть суміш в каструлі. Дайте охолонути протягом 15-20 хвилин, потім нанесіть на пошкоджені місця. Для більшої ефективності рекомендується потримати його всю ніч.

3. Мед

Якщо вам потрібно антибактеріальний засіб, мед – то, що треба. Змішайте чашку меду з гарячою водою і замочіть ноги на 15 хвилин. Помасажуйте ступні, щоб шкіра стала м’якшою.

4. Оливкова олія

ЇЇ можна використовувати по-різному. Нанесіть олію за допомогою ватних дисків або змочіть бавовняні шкарпетки в оливковій олії і носіть протягом години. Ви можете використовувати оливкову олію для масажу ніг протягом 10-15 хвилин.

Ви також можете приготувати домашній крем для ніг. Змішайте столову ложку оливкової олії, кілька крапель олії лимона і ефірної олії лаванди, перелийте суміш в пляшку з невеликою кількістю води і застосовуйте її кілька разів на день, щоб усунути сухість шкіри.

5. Кунжутна олія

Кунжутна олія – відмінний засіб від тріщин на ногах. Вам потрібно буде кожен вечір проводити масаж з кунжутно олією. Для цього помасажуйте п’яти, поки олія не вбереться в шкіру.

Як вберегти п'яти від тріщин
Як вберегти п’яти від тріщин

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.