Продукти, які можуть вплинути на ефективність ліків

Як відомо, деякі продукти можуть негативно вплинути на ліки. Що це за продукти, і на які види ліків впливають? Читайте далі.

Можливо, ви вже чули, що деяким людям не можна пити грейпфрутовий сік через лікування, що знижує рівень холестерину. Цей сік може посилити дію ліків і, таким чином, збільшити ризик побічних ефектів. Але це далеко не єдиним продукт, який не можна приймати з ліками.

Це не означає, що ці продукти слід заборонити, але ми повинні бути обережні. У більшості випадків рекомендується від 2-х до 4-х годин між прийомом ліків і вживанням того, чи іншого продукту. Але краще проконсультуватися з лікарем.

Банани, зелені листові овочі, апельсини

Цю групу продуктів не можна змішувати з препаратами для зниження артеріального тиску або лікування серцевої недостатності. А також з деякими діуретиками, котрі призначаються для зменшення затримки води і лікування високого кров’яного тиску. Всі ці продукти містять багато калію, який допомагає передавати електричні сигнали клітинам. Приймаючи їх разом з ліками, ви можете збільшити кількість калію в своєму тілі і викликати нерегулярне або прискорене серцебиття.

Брокколі, брюссельська капуста, паростки, шпинат

Уникайте змішування капусти з розчинниками крові. Продукти з високим вмістом вітаміну К, наприклад зелені овочі, можуть знизити здатність ліків розріджувати кров. У деяких людей з серцевим захворюванням це може викликати серцевий напад або інсульт.

Лакриця

Чорна солодка, а також добавки з екстрактом солодки не бажані з ліками, використовуваними для лікування серцевої недостатності і порушень серцевого ритму. Також краще не приймати її з більшістю ліків від кров’яного тиску, антикоагулянтами і протизаплідними таблетками. Солодка, на відміну від цукерок зі смаком солодки, містить гліциризинову кислоту, яка може викликати нерегулярне серцебиття, знижувати ефективність більшості ліків від кров’яного тиску, посилювати побічні ефекти препаратів, що розріджують кров, і підвищувати кров’яний тиск і знижувати рівень калію при прийомі оральних контрацептивів.

Сир, йогурт, молоко, добавки кальцію

Кальцій в молочних продуктах може впливати на здатність організму повністю засвоювати антибіотик тетрациклін. В цілому тетрациклін працює найкраще, якщо приймати його за 1 годину до або через 2 години після їжі.

Алкоголь, авокадо, банани, шоколад, ковбаса

Не змішуйте ці продукти з ліками, використовуваними для лікування бактеріальних інфекцій, такими як метронідазол та лінезолід. Під питанням утримання в них тираміну, похідною амінокислоти, здатної підвищувати кров’яний тиск. Тирамін також міститься в витриманих, маринованих, ферментованих або копчених продуктах. Алкоголь і метронідазол можуть викликати нудоту, спазми шлунку і блювоту.

Запам'ятайте цей список, щоб не забути
Запам’ятайте цей список, щоб не забути

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.