Чому з’являється нудота перед критичними днями

У більшості випадків причиною нудоти перед менструацією є передменструальний синдром. Але в основі можуть бути інші причини, більш серйозні. Які саме - читайте далі.

Деякі дівчата відчувають нудоту за кілька днів до початку менструації. Ця проблема, що не викликає особливого занепокоєння, в більшості випадків пов’язана з ПМС, від якого страждають від 20 до 50% жінок. Але існують і інші причини нудоти незадовго до критичних днів. Тому в разі різкої зміни і стійкою нудоти важливо звернутися до лікаря. Якщо ви впевнені, що не вагітні і не страждаєте вірусом або харчовим отруєнням, ось можливі причини предменструальної нудоти.

Передменструальний синдром

Головний біль, запаморочення, втома, діарея, біль у м’язах і нудота – ось деякі з симптомів, які багато жінок відчувають за десять-сім днів до менструації. Це передменструальний синдром. Точна причина цього розладу ще не повністю зрозуміла дослідникам, але вона може бути пов’язана з рівнем серотоніну, який регулює настрій в мозку, дефіцитом кальцію або магнію в харчуванні, ендокринними порушеннями, такими як діабет, або захворювання щитовидної залози, гормональні зміни або можливі специфічні гени.

Ліки від нудоти в аптеці можуть допомогти зменшити легку нудоту. Ви також можете слідкувати за своїм харчуванням за допомогою щоденника харчування, щоб дізнатися, чи викликають певні продукти нудоту до початку менструального циклу. Якщо нудота виникає часто, зверніться до лікаря, щоб виключити можливі основні захворювання.

Предменструальний дисфорічний розлад

Ця важка форма ПМС може викликати перепади настрою, депресію, неспокій і, як в більш легкій формі, нудоту. Ваш лікар може призначити протизаплідні засоби для регулювання гормонів, а також лікування, адаптоване до досліджуваних розладів настрою.

Ендометріоз

Коли тканина, схожа на ту, що вистилає слизову оболонку матки, розростається за межами цього органу, прилипаючи до яєчників або фаллопієвих труб, це називається ендометріозом. У жінок, які страждають від цього захворювання, симптоми можуть не проявлятися або, навпаки, вони можуть відчувати сильний біль і нудоту. Ендометріоз, ймовірно, пов’язаний з проблемами шлунка і травлення.

Нудота перед місячними
Нудота перед місячними

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.