Топ-7 способів боротьби з герпесом без ліків

Хоча для лікування герпесу зазвичай використовуються противірусні препарати, є альтернативні натуральні рішення.

Осушіть герпес яблучним оцтом

Мета засобів від герпесу – висушити прищик до того, як він з’явиться, при одночасній дезінфекції ураженої ділянки. Яблучний оцет допомагає висушити шкіру і прискорити загоєння. Нанесіть кілька крапель на ватний тампон і робіть таку примочку кілька разів день при перших ознаках герпесу.

В екстреній ситуації нанесіть зубну пасту

Екстрене рішення, хоча і не дуже естетичне, – нанести на герпес трохи білої зубної пасти, якщо можливо, трав’яної. Залиште на кілька хвилин, потім змийте чистою водою. Цей засіб також добре відомий для швидкої боротьби з прищами.

Використовуйте кубик льоду

Щоб зупинити спалах герпесу, прикладіть кубик льоду до місця, де він вискочив. Обов’язково загорніть кубик льоду в серветку, щоб не обпекти шкіру. Потримайте десять хвилин і повторюйте операцію два-три рази на день.

Спробуйте соду

Зробіть пасту, розчинивши чайну ложку харчової соди в теплій воді. Потім нанесіть цю суміш два рази в день прямо на герпес. Залиште на півгодини і змийте.

Солона вода, як варіант

Розбавте трохи солі в гарячій воді, умочіть в неї ватний тампон і акуратно нанесіть змочений кінчик на прищі кілька разів на день.

Зубчик часнику, природний антисептик

Часник добре відомий своїми природними антисептичними властивостями. Дозволяє сушити, знезаражуючи шкіру. Розріжте зубчик часнику навпіл і втирайте половину його в оброблювану область протягом декількох секунд два-три рази на день.

Лимонний сік природним чином зупиняє інфекцію

Цей природний антисептик, багатий вітаміном С, допомагає боротися з вірусом герпесу. Нанесіть декілька крапель на прищ три рази в день і використовуйте можливість також вживати його в теплій воді, щоб зміцнити свою імунну систему.

Натуральні засоби проти герпесу
Натуральні засоби проти герпесу

Схожі статті

В гостях спробувала цей смаколик та випросила собі рецепт: пухкий морквяний пиріг зі сметанним кремом

Морквяний пиріг має не лише ефектний яскравий вигляд, а й є дуже смачним. Випічка пухка, ніжна і не суха. Пиріг виходить вологим як кекс, а сметанний крем довершує цю страву.

Улюблений салат “Грибна галявина” з копченим м’ясом: виходить водночас і соковитий, і такий ніжний. Ідеально

Шарові салати – найкращий варіант страви для будь-якого свята. Розповідаємо, як приготувати смачну закуску з куркою та грибами, яка приємно здивує всіх.

Курячий пиріг з кунжутом. 2 листа листкового тіста, 1 яйце і фарш. Крихти не залишиться від цієї смакоти

Для приготування такого ароматного й смачного пирога не потрібно витрачати багато сил чи часу – все, що вам потрібно, всього лише увага до деталей і бажання смачно поїсти.