Невідома хвороба в Сенегалі: вірусна, чи ні – що говорить уряд

У Сенегалі понад 500 рибалок постраждали від інфекційного шкірного захворювання. Про це повідомляє видання Independent з посиланням на уряд Сенегалу.

Чоловіки з декількох рибальських містечок неподалік від столиці Дакара заразилися цим захворюванням, перебуваючи в морі.

В даний час вони знаходяться на карантині, розташувавшись на стадіоні міста Рюфіск.

Міністерство охорони здоров’я і соціального захисту Сенегалу заявило, що заходи, включаючи заборону на вихід в море, були прийняті, поки офіційні особи продовжують розслідування.

Які симптоми і хто був перший?

У повідомленні міністерства йдеться, що у чоловіків спостерігалися «рани на обличчі, кінцівках і, в деяких випадках, на геніталіях», а також головні болі і невелике підвищення температури.

Вважається, що першим відомим випадком 17 листопада став 20-річний чоловік, у якого з’явилися симптоми, включаючи пухирі, набряк обличчя, сухість губ і почервоніння очей.

На щастя, хвороба не вірусна

Абдулай Діуф Сарр, міністр охорони здоров’я і соціального захисту, в п’ятницю підтвердив, що причина захворювання не вірусна.

Він написав у Твіттері: «Наш польовий візит дозволив нам краще зрозуміти становище потерпілих рибалок. Крім того, у нас є підтвердження того, що причина не вірусна, і вивчаються інші можливості, щоб дізнатися більше».

Міністерство охорони здоров’я і соціальних дій додало: «Пан Сарр зі своїми колегами з відділу навколишнього середовища і рибальства провів зустріч в присутності губернатора Дакара, щоб оцінити хворобу, кількість випадків, керівництво, штат досліджень, гармонізацію відповіді для більшої ефективності.

Які подальші заходи?

Хворі моряки продовжують лікуватися під наглядом лікарів, щоб більше зрозуміти про особливості захворювання. Також очікується, що військово-морський флот Сенегалу буде направлений для взяття проб води для аналізу.

Медики, які спостерігають за хворими
Медики, які спостерігають за хворими

Схожі статті

Без духовки та без випічки: дуже смачний торт “Білі ночі”. Люблю його за ніжність і простоту приготування

Шикарний торт можна приготувати навіть без замішування тіста та вмикання духовки. Ніхто ніколи не здогадається, що ви зробили його з печива, витративши не більше 15 хвилин часу.

Позитив потрапив у лікарню та назвав причину, якою виявилася екс-колега Дорофєєва: не один Дантес страждав

Олексій Завгородній показався на лікарняному ліжку під крапельницею. Відомий музикант розповів про своє самопочуття прихильникам в Instagram.

Дізналася рецепт від бабусі. Тепер завжди готую тільки так: рецепт мініатюрних пиріжків із сосисками

Коли залишається небагато тіста, а ще хочеться пиріжків і з цибулею, і з картоплею, та й із сосисками теж, згадайте цей рецепт. Мініатюрні пиріжки одразу з усім сподобаються вам із першої спроби.