Яку картоплю їсти категорично не можна

Картопля багата вуглеводами, які наш організм може легко спалювати для виробництва енергії. Але бувають випадки, коли картопля - не найкраще рішення. Так коли її краще прибрати з раціону?

Картопля – овоч, який люблять багато людей, одним подобається хрустка картопля фрі, а хтось обожнює пюре з оселедцем.

Бувають ситуації, коли картопля може зіпсуватися. Вони містять нейротоксин, званий соланіном, який при вживанні у великих кількостях може становити небезпеку для вашого здоров’я. Зверніть увагу на наступні ознаки, щоб виключити будь-яке отруєння.

Якщо картопля всихає

Картоплю часто купують у великих кількостях і використовують протягом тривалого періоду часу. Але треба бути обережним, оскільки якщо картоплю залишити занадто довго, вона може стати токсичною для вашого організму. Коли вони не готуються тривалий час, бульби картоплі провисають і утворюють зморшкуватий і м’який шар. Крім того, коли вони піддаються впливу сонячного світла, це може прискорити вироблення в них соланіну, що зробить їх ще більш шкідливими для вас.

Коли у них розвиваються паростки

Люди часто задаються питанням, чи можна використовувати картоплю, якщо вона дала паростки. У проростках міститься висока концентрація соланіну та хаконіну (чаконін), двох типів глікоалкалоїдов, які можуть бути дуже шкідливими для нервової системи.

Можливі дві ситуації проростання картоплі: коли картопля ще тверда, і коли вона стає м’якою або зморшкуватою. Якщо на твердій картоплі з’являються паростки, їх можна легко зрубати, і її можна їсти, оскільки поживна цінність залишається незмінною. Але, якщо картопля стала зморшкуватою, краще просто викинути її.

проросла картопля
Проросла картопля

Коли картопля стає зеленуватою

Якщо картопля має зелений відтінок, значить вона зазнавала впливу світла, і, отже, в ній підвищений рівень соланіну. Проте, весь бульба вибрасвать не варто, його можна використовувати, якщо зрізати зелену частину.

позеленіла картопля
Позеленіла картопля

Схожі статті

Борошно, какао і вода. “Божевільний” шоколадний пиріг за копійки без яєць і молока – дуже пухкий і вологий

Цей шоколадний пиріг виходить настільки смачним, що важко повірити, що він пісний і не має у своєму складі ні яєць, ні масла, ні молока. Пиріг виходить пухким, ніжним і не сухим.

Завжди готую цю запіканку, коли купляю броколі: беру помідори та ще декілька інгредієнтів. Виходить смакота

Броколі часто викликають непорозуміння стосовно того, як їх приготувати смачно. Але ця ароматна запіканка з броколі, помідорами та сиром точно справить на вас приємне та смачне враження.

Ресторанний салат “Цезар” тепер готую вдома: випросила в офіціанта рецепт заправки і тепер дивую чоловіка

Приготувати ресторанний салат "Цезар", який всі ми так любимо, можна вдома зі звичайних продуктів. Варто лише обрати свій ідеальний рецепт, який буде смакувати найбільше.