Жень-шень і імбир – ідеальний засіб від втоми

Стимулюючі і тонізуючі рослини мають здатність боротися з фізичною та інтелектуальної втомою, а також зміцнюють імунну систему. Так йде справа з імбиром і женьшенем, справжніми джерелами енергії.

Імбир при зниженому тонусі

Імбир особливо ефективний при зниженні тонусу, він стимулює і зміцнює тіло, і саме це в основному робить його репутацію.

Протизапальний і противірусний засіб, він знімає жар, бореться з грипом і алергією. А також знімає біль, пов’язану з мігренню, менструацією і різними шлунковими розладами.

Імбир стимулює апетит і запобігає блювоту під час вагітності (або захитування).

У ньому присутні ефірне масло, крохмаль, багато вітамінів (B1, B2, B3, C) і мінерали (марганець, фосфор, магній, кальцій, натрій, залізо), які заряджають організм енергією.

Правила використання елементів:

  • Не рекомендується перед операцією через його антикоагулянтні властивості.
  • Він не протипоказаний вагітним жінкам, але їм не рекомендується вживати його занадто довго.
  • Єдиними протипоказаннями для імбиру є певні препарати, з якими він може взаємодіяти через його антикоагулянтні властивості.
користь імбиру
Користь імбиру

Женьшень від розумового виснаження

Женьшень є одним з так званих «адаптогенних» рослин, тобто допомагає організму реагувати на атаки і дисбаланси, об’єктом яких він є, будь то внутрішні (інфекції) або зовнішні (стрес).

Часто кажуть, що він є частиною так званих «тонізуючих G» рослин, таких як імбир, гуарана, тирлич, які, як відомо, покращують нашу форму.

Коріння женьшеню містять тритерпенові сапоніни, гінзенозіди, яких існує не менше десятка різновидів.

Комплексні ефекти цих речовин діють проти стресу, а також як тонізуючий засіб в разі фізичної та/ або інтелектуальної втоми і допомагають одужуючим відновити форму.

Женьшень здатний підвищити рівень кортизолу в крові (гормону, який дозволяє нам реагувати на стрес) і придушити дію пролактину (гормону, що знижує сексуальне бажання у чоловіків).

На сьогоднішній день Всесвітня організація охорони здоров’я вважає «клінічно встановленим» використання женьшеню для поліпшення фізичних і розумових здібностей при втомі, виснаженні, проблеми з концентрацією уваги і у видужуючих людей.

користь женьшеню
Користь женьшеню

Правила використання

Людям з діабетом, високим кров’яним тиском або серцевими захворюваннями слід утримуватися від прийому будь-яких продуктів, що містять женьшень, без консультації з лікарем.

З обережністю слід вживати женьшень людям, що страждають безсонням, нервовими розладами або ожирінням.

ВООЗ не рекомендує вживати цю рослину вагітним, годуючим матерям, дітям та підліткам до 18 років.

Три рецепти, які вам підійдуть цієї зими

Трав’яний чай проти втоми

Помістіть 1 см кореня женьшеню в 20 мл холодної води. Доведіть до кипіння. Варіть 5 хвилин, потім накрийте кришкою. Залиште настоятися 10 хвилин.

Приймати по 2 склянки в день.

Настоянка-будильник

Візьміть 1 лимон, 1 см кореня імбиру, 1 гілку свіжої м’яти.

Видавіть лимон в стакан, додайте імбир (очищений і подрібнений) і м’яту. Налийте 25 мл окропу. Додайте 1 мл меду. Перед вживанням видаліть імбир і м’яту.

Випивати по 1 склянці щоранку, особливо взимку.

Мікс для мозкового штурму

Візьміть 25 г кореня женьшеню і 15 г стручків кардамону.

Помістіть женьшень в 2-літрову каструлю з водою. Доведіть до кипіння і тушкуйте на слабкому вогні 30 хвилин. Додайте кардамон, обережно підігрівайте 20 хвилин, не доводячи до кипіння.

Зберігайте в холодильнику, випивайте 1 стакан щоранку в разі відсутності концентрації.

Схожі статті

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!

Ірина Білик допомогла: Катя Осадча під пісню “Нова” дефілювала, а Юрій Горбунов круто змінив життя

Пісня Ірини Білик "Нова" для Каті Осадчої та Юрія Горбунова має неабияке важливе значення. Її прем'єрне виконання вплинуло на життя обох зірок, які тоді ще й гадки не мали, що стануть подружжям.