Чому спати зі смартфоном – не найкраща ідея

Використання смартфона перед сном може погіршити якість вашого сну, а то і зовсім привести до безсоння. Чому? Читайте далі.

На якість сну впливає велика кількість чинників, але сьогодні ми хочемо зосередити свою увагу вплив мобільних телефонів. Згідно з різними науковими дослідженнями, ігри або відповіді на повідомлення на смартфоні перед сном можуть вплинути на вашу нервову систему і метаболізм.

Чому так шкідливо?

Одна з основних проблем мобільного телефону – це його яскравість. Це спеціальне світло не дає вашому мозку виробляти мелатонін, необхідний для засипання. Ось чому багато людей не можуть заснути після тривалого використання смартфона перед сном.

Крім того, згідно з дослідженням INSV, 49% людей, у яких є ноутбук в режимі очікування або працює в своїй кімнаті, страждають порушеннями сну.

Якщо таке трапляється рідко, раз-два на місяць, то це не страшно. Але якщо подібна ситуація стає хронічною, то у вас можуть виникнути проблеми з концентрацією уваги протягом дня.

Все більше і більше людей скаржаться, що їм важко заснути. Почасти це пояснюється новими технологіями. Тому ви повинні категорично уникати використання смартфона і інших гаджетів (планшет, ноутбук) за годину до сну.

Світло від смартфона не дає нам заснути
Світло від смартфона не дає нам заснути

Кілька порад, як краще заснути

Тепер, коли ми пояснили вам, чому смартфон шкідливий для вашого сну, коли він використовується занадто пізно, ми дамо вам кілька порад, що робити, щоб краще спати:

  • Читання. Виділіть 10 хвилин, щоб прочитати кілька сторінок, і заспокойтеся, перш ніж заснути. Ви побачите, ваші ночі будуть прекрасними.
  • Одягайте нічну білизну тільки перед сном.
  • Налаштуйте температуру в своїй кімнаті. У занадто жаркому і задушливому приміщенні якість сну буде погана. Оптимальна температура близько 19 C.
  • Медитуйте кілька хвилин. Це дозволить вам заспокоїтися і зосередитися на спокійній ночі.

Схожі статті

До чого ж він смачний. Ефектний салат “Принц” на святковий стіл: гості так і не відгадали, з чого він

Салат за цим рецептом виходить дуже смачним, ніжним і ситним. Він ідеально впишеться у ваш святковий стіл і гарантовано сподобається усім гостям та членам родини.

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.