Візьміть на замітку: як правильно “заїдати” стрес

Всі ми колись переживали стрес, вдома, на роботі, або навчанні. Для боротьби зі стресом є багато рішень: перший крок - вибрати продукти, які допоможуть нам розслабитися.

Чому ми в стресі? Трохи про харчування

Серотонін – це гормон щастя, задоволення, який сприяє нашому благополуччю і якості сну. Його секреція стає можливою завдяки поглинанню особливої амінокислоти, триптофану. Проблема в тому, що певні фактори допомагають знизити вироблення серотоніну з триптофану.

Стрес або дефіцит харчування – одні з них. Ось чому, коли ми стаємо жертвами занепокоєння або недоліків, ми дуже швидко відчуваємо себе більш пригніченими.

Звичайно, справа не тільки в харчуванні і секреції гормонів, але ви можете віддавати перевагу певним продуктам, щоб боротися зі стресом кожен день.

Нездорова їжа: пастка, в яку краще не потрапляти

Коли у нас є невеликий стрес, ми іноді не думаємо про «зручну їжу», нас більше тягне на нездорову, шкідливу їжу. Але це викликає стрибок цукру в крові, провокуючи ще більший стрес.

Заїдає стрес правильно
Заїдаємо стрес правильно

5 кращих засобів боротьби зі стресом:

Ромашка: справжня класика. Часто кажуть, що її можна приймати перед сном. Це дійсно допомагає заснути. Таким чином, ромашка блокує певні рецептори в головному мозку і дає заспокійливий ефект. Її можна вживати в складі трав’яного чаю, а також у вигляді ефірної олії. Ефірна олія ромашки також заспокоює нервові потрясіння і полегшує сон. Під час короткочасного піку стресу можна нанести кілька крапель на носовичок. Щоб боротися з денним стресом, її можна приймати вранці, змішавши дві-три краплі з чайною ложкою меду.

Шоколад: темний шоколад допомагає знизити секрецію гормонів тривоги. Тому помірне вживання – невелике задоволення, від якого ми не можемо відмовитися! Це буде сприяти секреції знаменитого серотоніну.

Цілісні продукти: рис, макарони або хліб з цільного зерна багаті магнієм і триптофаном і після засвоєння перетворюються в серотонін, гормон щастя. Коричневий рис особливо багатий на магній, який знижує стрес, запобігаючи викид гормонів, що знижують моральний дух. Цільнозернові продукти також багаті вітаміном B3, який грає життєво важливу роль у виробництві енергії і допомагає зменшити занепокоєння, безсоння і депресію.

Сухофрукти: вони дуже багаті вітаміном B і, отже, мають високий вміст серотоніну, цього відомого гормону, що пригнічує стрес і агресивність.

Зелені листові овочі: постарайтеся додати в свій раціон більше капусти, свіжого шпинату тощо. Ці продукти повні магнію, який, як ми говорили, допомагає регулювати стрес.

Але пам’ятайте, що однієї їжі недостатньо! Здоровий спосіб життя також важливий для того, щоб бути в хорошій формі кожен день.

Зменшуємо стрес за допомогою ромашки
Зменшуємо стрес за допомогою ромашки

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.