Болить підшлункова? Народні поради, які вам допоможуть

Найчастіше при проблемах з підшлунковою призначають медикаментозне лікування, але народні засоби можуть стати помічниками в комплексному підході.

Лікування народними засобами підшлункової залози

Народні засоби від підшлункової залози показані не завжди; найчастіше лікування захворювань проводиться за допомогою ліків, в основному знеболюючих. В особливо гострих випадках показано стаціонарне лікування.

Хронічний панкреатит можна лікувати народними засобами, але підходити до цього лікування потрібно комплексно, дотримуючись певних правил харчування: виключити жирні кислоти, кислоти, спеції, смажене, солоне, не їсти солодке, не пити алкоголь.

Трав’яні відвари

Трав'яні настої і відвари
Трав’яні відвари

Настоянка родіоли рожевої покращує роботу підшлункової залози та інших органів травної системи. Засіб приймати по 20-30 крапель за тридцять хвилин до їжі, бажано за сніданком.

Ще одне відомий народний засіб лікування підшлункової залози – відварити рівну кількість звіробою, пустирника і м’яти перцевої. Всі трави залити 0,5 л окропу і дати настояти 30 хвилин. Збір випивають по півсклянки перед їдою.

Вівсянка

вівсянка
Вівсянка

Вівсяні настої допомагають боротися з цими захворюваннями і нічим не гірше трав’яних чаїв. Пачку крупи заливають літром окропу, настоюють близько півгодини, потім відвар випивають по 100-150 мл тричі на день. Звичайна вівсяна каша, зварена на воді без солі, м’яко усуває дискомфорт і біль в підшлунковій залозі. Таку дієту потрібно дотримуватися кількох днів, щоб позбутися від неприємних симптомів.

Насіння льону

Насіння льону
Насіння льону

Має обволікаючу дію, зменшує біль і печіння, нормалізує роботу печінки, шлунка, кишечника та підшлункової залози. Традиційне лікування підшлункової залози насінням льону ефективно бореться не тільки з симптомами, а й з самим захворюванням.

Від запалення підшлункової залози, болю в гострій фазі панкреатиту допомагає кисіль на основі льону. Цей препарат підвищує імунітет і знижує рівень холестерину в крові. Засіб можна приготувати за кількома рецептами:

  • Столову ложку насіння льону кип’ятять в двохстах мілілітрах води 10 хвилин, потім настоюють близько години. Потім суміш проціджують і п’ють гарячим.
  • 80 грам насіння варять у літрі окропу близько двох годин. Відфільтрований настій в охолодженому вигляді приймають за півгодини до їжі по одній склянці.
  • 3 столові ложки насіння відварюють в літрі води і залишають настоюватися в термосі на ніч. Пийте його перед їжею. При такому лікуванні необхідно зменшити кількість споживаної солі і збільшити кількість води.

Прополіс

прополіс
прополіс

Натуральні продукти завдяки своєму корисного складу позитивно впливають на функціонування організму і здоров’я підшлункової залози. Рецепти з прополісу знімають больовий синдром, спазми. У чистому вигляді прополіс відновлює функцію травної системи. Маленькі кульки зроблені з прополісу розжовуються і поглинаються, що не ковтаючи. Таким чином, корисні речовини прополісу краще засвоюються організмом. Лікування триває два тижні.

Швидко зніме біль, запалення підшлункова настоянка прополісу. Засіб готують на основі спирту або води. У першому випадку беруть 50 г настойки і 100 мл спирту, змішані зі склянкою молока.

Настоянка прополісу на водній основі готується за принципом класичних відварів (90 мл кип’яченої води кімнатної температури змішується з товченим прополісом) і вживається за півгодини до їди.

Схожі статті

В гостях спробувала цей смаколик та випросила собі рецепт: пухкий морквяний пиріг зі сметанним кремом

Морквяний пиріг має не лише ефектний яскравий вигляд, а й є дуже смачним. Випічка пухка, ніжна і не суха. Пиріг виходить вологим як кекс, а сметанний крем довершує цю страву.

Улюблений салат “Грибна галявина” з копченим м’ясом: виходить водночас і соковитий, і такий ніжний. Ідеально

Шарові салати – найкращий варіант страви для будь-якого свята. Розповідаємо, як приготувати смачну закуску з куркою та грибами, яка приємно здивує всіх.

Курячий пиріг з кунжутом. 2 листа листкового тіста, 1 яйце і фарш. Крихти не залишиться від цієї смакоти

Для приготування такого ароматного й смачного пирога не потрібно витрачати багато сил чи часу – все, що вам потрібно, всього лише увага до деталей і бажання смачно поїсти.