Постійно холодні ноги можуть виявитися симптомом серйозної хвороби – краще перевірте

У більшості випадків холодні ноги - це не проблема. Але в деяких випадках це також може вказувати на більш серйозні проблеми зі здоров'ям.

Чому у нас холодні ноги?

Холодні ноги можуть бути викликані декількома причинами. Іноді найпростіша причина – брак тепла. Якщо ви в холод джинсах і футболці, та ще на босу ногу, має сенс спочатку спробувати зігріти їх. Але є й інші причини.

Поганий кровообіг

Це одна з найчастіших причин холодних ніг. Поганий кровообіг може утруднити нормальний приплив крові до кінцівок (кистей, ступень, кінчика носа), в результаті чого вони будуть холодніше, ніж решта тіла.

  • Проблеми з кровообігом можуть бути результатом серцевих захворювань.
  • Поганий кровообіг також може бути результатом надмірно малорухливого способу життя.
  • Куріння також може викликати порушення кровообігу.

Анемія

Анемія розвивається, коли у вас нестача еритроцитів. Це ще одна часта причина «синдрому холодних ніг», особливо у важких випадках анемії. Залізодефіцитна анемія може виникнути навіть у дуже здорових людей. Щодо легко лікується шляхом зміни дієти і прийому добавок.

Цукровий діабет 1 і 2 типу

Через діабет ноги можуть не тільки холодні навпомацки, а й холодні через пошкодження нерва. Інші симптоми можуть включати оніміння або поколювання в ногах. Якщо ви відчуваєте симптоми пошкодження нервів стопи, зверніться до лікаря і прийміть додаткові заходи, щоб уникнути порізів або травм.

Гіпотиреоз

Цей стан виникає, коли щитовидна залоза недостатньо активна і не виробляє достатньої кількості гормонів щитовидної залози. Він порушує обмін речовин в організмі. Оскільки метаболізм контролює як частоту серцевих скорочень, так і температуру тіла, недостатня активність щитовидної залози може зменшити кровотік і охолодити ноги.

На щастя, в більшості випадків причини холодних ніг абсолютно нешкідливі. Однак не соромтеся звертатися до лікаря, якщо ви помітили виразки на пальцях ніг, які довго гояться, або якщо ви відчуваєте втому, зміну ваги, жар, біль у суглобах або якщо ви помітили висип або потовщення шкіри.

Причини холодних ніг
Причини холодних ніг

Як зігріти ноги?

На щастя, є кілька простих порад, як зігріти ноги. Ось кілька:

Змініть пару шкарпеток

Якщо шкарпеток, які ви носите, недостатньо, щоб зігріти ноги, змініть їх і виберіть більш затишну пару, якщо можливо, з 70% вовни.

Зігрійтеся повністю

Якщо інша частина вашого тіла буде холодною, ви ніколи не зможете зігріти ноги. Так що почніть з того, що надіньте додатковий шар одягу або заверніться в плед. Так вам буде легше зігріти ноги.

Погладьте шкарпетки

Одягніть пару шкарпеток, яку ви гладили приблизно на десять хвилин. Затишне тепло гарантовано!

Занурте ноги в теплу воду

Але будьте обережні, не перегрійте воду! Температура води повинна бути близько 37 C.

Використовуйте грілку

Якщо у вас її немає під рукою, підійде і пляшка з гарячою водою.

Ворушіться

Кращий спосіб зігріти холодні ноги – це як і раніше вставати і ходити, щоб активізувати кровообіг. Ви також можете виконати серію невеликих вправ: встаньте навшпиньки, потім поверніться до підошов ніг або витягніть ступні і поставте пальці ніг, а потім поставте їх до тіла, зігнувши пальці ніг.

зігріваємо ноги
зігріваємо ноги

Схожі статті

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.

Вчорашнє пюре більше не викидаю, а готую з нього пишні та дуже смачні картопляні оладки: чоловік їх обожнює

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, яке ніхто не хоче доїдати, то не обов'язково його викидати. З нього можна приготувати смачні та ситні оладки, які прийдуться всім до смаку.

Подруга дала рецепт. Тепер готую цю вечерю раз в 3 дні: чоловік у захваті, зʼїдає за 2 хвилини і просить ще

Навіть звичайну гречану кашу можна приготувати по-новому, додавши до неї прості та класичні продукти. Це так просто готувати, але смак не залишить байдужим навіть вередливих гурманів.