Не втримався і переїв: поради, як позбутися від дискомфорту

Іноді святкова їжа настільки смачна, що ми не можемо зупинитися, або десертний стіл занадто спокусливий, щоб ігнорувати його. Тоді у нас з'являється відчуття тяжкості, дискомфорт. Як прибрати неприємні симптоми - читайте далі.

Поки ваша шлунково-кишкова система спрацює і перетравлює їжу, ви можете зробити кілька простих кроків, щоб полегшити дискомфорт в шлунку.

Відпустіть тиск на живіт

Коли ваш шлунок розтягується через надлишок їжі і пиття, ви можете зменшити тиск, видаливши все, що стискає ваш живіт зовні. Зніміть все, що стискає наприклад, пояс, облягаючі штани або коригуючу білизну. Якщо можливо, переодягніться в зручні штани, нічну сорочку або інший вільний одяг, поки вам не стане краще.

Випийте трав’яний чай

Вживання трав’яних чаїв дійсно може сприяти просуванню їжі по травному тракту і позбавити від дискомфорту. Виберіть ромашковий чай, чай з цукром, зелений чай або будь-який інший трав’яний чай, який вам подобається.

Спробуйте перцеву м’яту

Посмокчіть м’ятну цукерку відразу після їжі. М’ята перцева містить ментол, який допомагає полегшити гази, розлад шлунка і нудоту. Ви також можете випити чашку чаю з перцевої м’ятою або жувальну гумку з м’ятою для полегшення.

Яблучний оцет вам на допомогу

Додайте одну столову ложку яблучного оцту в стакан води і випийте. Це негайно допоможе травленню і відновить роботу кишечника. Яблучний оцет містить корисні пробіотики, які допомагають зміцнити кишечник і відновити його роботу.

Щіпка куркуми може допомогти

Куркума відома як потужна протизапальна спеція, яка також володіє антибактеріальними властивостями і багата антиоксидантами. Всі ці переваги для здоров’я були приписані  куркуміну, який може полегшити дискомфорт, викликаний переїданням. Все, що вам потрібно зробити, так це додати дрібку куркуми в гарячу воду з лимоном, а потім випити.

Прогуляйтеся

Одне з найпростіших і ефективних рішень – прогулятися відразу після їжі; це допоможе стимулювати травні процеси в вашому тілі, які просувають їжу по шлунково-кишковому тракту. Не бігайте, просто прогуляйтеся 15 хвилин, і відразу після цього вам стане краще.

прибираємо дискомфорт
Прибираємо дискомфорт

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.