Нарколог назвав найнебезпечніший алкогольний напій: ви будете здивовані

Існує дуже багато видів алкогольних напоїв. Але на думку відомого нарколога, найнебезпечніший алкоголь - один з популярних в нашій країні.

Як ми знаємо, ніякий алкоголь не можна назвати нешкідливим, і зловживати спиртним – дуже погана ідея. Однак відомий нарколог Данило Покровський з’ясував, яке спиртне можна назвати найнебезпечнішим для нашого здоров’я.

Найнебезпечніше… пиво

Пиво в банку
Пиво в банку

Нарколог звернув увагу, що проста банку пива розміром 0,3 літра має в складі добову норму кобальту.

Якщо людина перевищує цю норму, і вип’є більше, то в кров потрапить значна кількість цієї речовини. А в довгостроковій перспективі це може мати серйозні наслідки для організму.

Поглинання великої кількості кобальту протягом тривалого періоду часу може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, таким як:

  • кардіоміопатія (проблема, при якій ваше серце стає великим і гнучким, і виникають проблеми з перекачуванням крові);
  • глухота;
  • проблеми з нервом;
  • дзвін у вухах (тиннитус);
  • потовщення крові;
  • проблеми з щитовидною залозою;
  • проблеми з зором.

Крім того, не варто забувати про те, що пиво містить багато консервантів та інших шкідливих добавок, які, в свою чергу дуже навантажують печінку.

Який алкоголь найменш небезпечний

Червоне сухе вино
Червоне сухе вино

Данило Покровський також назвав напій, який вважає найменш шкідливим для здоров’я – це червоне сухе вино.

Це пов’язано з рядом речовин, що містяться саме в цьому вині. До його складу входять поліфенольні антиоксиданти, хімічні речовини природного походження, які допомагають боротися з окислювальним стресом в організмі і приносять ряд важливих переваг для здоров’я.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.